Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

2011/12/20

Bardzo dobre + (9)

Dla mnie podobnie jak i dla większości uczestników najlepsze wino panelu. Można go długo oglądać, wąchać i smakować. Oko cieszy inetnsywnie purpurową, krwistą barwą i pięknymi nogami. W nosie to za co kocha się ripasso czyli intensywny owoc wędzonej śliwki, ale też nuty spoconego końskiego siodła, ściółki, żywicy - piękne:) w ustach rozpływa się słodyczą owocu śliwki, czereśni z nutami skóry, gorzkiej czekolady - całość pięknie skomponowana, daje nan języku miłe uczucie aksamitności. Pikanterii zmysłowym odczuciom dodała degustacja porównawcza w dwóch różnych klieliszkach - dla mnie zdecydowanie piękniej wino otworzyło się i zaprezentowało swoje bogactwo, ale też elegancję w kieliszku Eisch - polecam więc wino w tym kieliszku:)

Dania kuchni orientalnej pikantne

Dania kuchni śródziemnomorskiej - mięsne

Dania kuchni włoskiej

Dziczyzna w suszonych owocach

Jagnięcina duszona

Jagnięcina grilowana

Jagnięcina pieczona

Kaczka wędzona

Królik pieczony

Mięsa czerwone - dania wykwintne

Mięsa czerwone w zalewach słodkich


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.