Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

wine
magnify
(1 zdj.)
Lambrusco Dell' Emilia-Bianco Dolce, Medici Ermete & Figli
  • Kraj: Włochy
  • Region: Emilia-Romagna
  • Producent: Medici Ermete & Figli
  • Rok: -
  • Rodzaj: Białe; Słodkie; Musujące
  • Szczep: Cuvee
  • Zawartość alkoholu: 8.00%
  • Wielkość butelki: 0,75 l
  • Wprowadzone przez: naszewina
Dodaj zdjęcie

Średnia ocen

0.0

Opis

Wspaniałe białe wino lekko musujące, słodkie, wytwarzane drogą naturalnej fermentacji. Winorośl uprawiana jest w rejonie prowincji Reggio Emillia, skąd bierze się nazwa tego napoju. Do produkcji wina użyto gron szczepu: Trebbiano. Barwar Lambrusco dell’Emilia Dolce jest jasno - słomkowa. Bukiet owocowy, nader delikatny. W smaku słodkie, żywe i świeże. Należy je spożyć, gdy jest jeszcze młode tzn. w okresie jednego, dwóch lat. Powinno być podawane o temperaturze 8 - 10 stopni Celsjusza. Świetnie łączy się z wszelkimi deserami oraz owocami

Oceny opisowe
Komentarz Ocena Przez Dnia
       
Miejsca zakupu
Dostawca Cena Data Dodany przez
         
Noma, Wielkie Wina Włoskie 2008/08/02 naszewina  


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.