Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

wine
magnify
(1 zdj.)
Barbera d'Asti, Superiore "Vignassa" Nizza DOC, La Ghersa, 2004
  • Kraj: Włochy
  • Region: Piemont
  • Producent: La Ghersa
  • Rok: 2004
  • Rodzaj: Czerwone; Wytrawne;
  • Szczep: Barbera
  • Zawartość alkoholu: 14.00%
  • Wielkość butelki: 0,75 l
  • Wprowadzone przez: naszewina
Dodaj zdjęcie

Średnia ocen

0.0

Opis

Rodzaj winorośli: Barbera 100%
Kolor: piękny czerwony, rubinowy
Bukiet: wiśnia, czereśnia, wanilia
Wskazania: makarony, risotto, dania mięsne, pasztety, dziczyzna, grzyby, sery niezbyt długo dojrzewające
Serwować w temp. 16-18 º C
Rodzaj gruntu: kamienisty, gliniasty
Klimat: kontynentalny
Ekspozycja- południowa i południowo-zachodnia
Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować 8-15 lat.
Rodzaj gruntu: gliniasta, kamienista
Klimat: kontynentalny
Wiek winorośli: 90-100 lat
Zbiory: wrzesień
Wielkość produkcji: 70.000 butelek
Typ winifikacji: Po odszypułkowaniu, delikatne zgniataie owoców, fermentacja ze skórkami przez 14-15 dnia, następnie rozpoczyna się proces „ salasso” po którym fermentacja mlekowa w kadziach. Po przeprowadzeniu fermentacji, wino to leżakuje 16-18 miesięcy w beczkach barrique o ...

Oceny opisowe
Komentarz Ocena Przez Dnia
       
Miejsca zakupu
Dostawca Cena Data Dodany przez
         
Sklep AROMIeGUSTI 2008/10/19 naszewina  


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.