Sagrantino di Montefalco DOCG, Antonelli San Marco, 2003
|
Opis Rodzaj winorośli: 100 % Sagrantino Kolor: Czerwony rubinowy Bukiet: Bogaty, silny nos, kompleksowe eteryczne nuty czarnej porzeczki, śliwek i miękkie łagodne nuty drewna Smak: W ustach dobrze wyczuwalne czerwone owoce, przyjemne taniny. Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 20 lat. Wskazania: fettucine z mięsnym ragu, dziczyzna, sery owcze, jagnięcina i pieczone warzywa Serwować w temp. 18 º C Miejsce pochodzenia: winnice w Baiocco – południowa ekspozycja na wysokości 360 m. n.p.m.; w Cantina – zachodnia ekspozycja na wysokości 400 m n.p.m.; w Pannone – południowa ekspozycja na wysokości 400 m n.p.m.; w La Fornace – zachodnia ekspozycja 360 m ... Rodzaj winorośli: 100 % Sagrantino Kolor: Czerwony rubinowy Bukiet: Bogaty, silny nos, kompleksowe eteryczne nuty czarnej porzeczki, śliwek i miękkie łagodne nuty drewna Smak: W ustach dobrze wyczuwalne czerwone owoce, przyjemne taniny. Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 20 lat. Wskazania: fettucine z mięsnym ragu, dziczyzna, sery owcze, jagnięcina i pieczone warzywa Serwować w temp. 18 º C Miejsce pochodzenia: winnice w Baiocco – południowa ekspozycja na wysokości 360 m. n.p.m.; w Cantina – zachodnia ekspozycja na wysokości 400 m n.p.m.; w Pannone – południowa ekspozycja na wysokości 400 m n.p.m.; w La Fornace – zachodnia ekspozycja 360 m n.p.m. Wielkość produkcji: 40 hl/h; 1,4 kg owoców z krzewu Zawartość alkoholu: 14,5 % vol. |