Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Gnocchi z krewetkami i musem warzywnym

31.01.2013 17:51

Znowu gnocchi.
Kilka składników :)

31.01.2013 17:52
Podstawa dania :]

31.01.2013 17:52
Tutaj trochę zarumieniona

31.01.2013 17:52
A tutaj na talerzu

31.01.2013 17:57
Przepis na gnocchi zamieściłem tutaj, więc nie będę dublował.

Porcja dla dwóch osób:

Seler naciowy, cukinię, marchew kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Każdy ze składników przesmażamy (łyżka masła, trzy łyżki oliwy), odcedzamy tłuszcz i na tym tłuszczu smażymy kolejny składnik. Jak już wszystkie warzywa są usmażone dodajemy część oczyszczonych i posiekanych krewetek oraz czosnek i połówki pomidorków. Następnie krótko smażymy i podlewamy białym winem. Dobrze odparowujemy całość. Następnie mieszamy ugotowane gnocchi na patelni z sosem. Podajemy na talerzu wraz z listkami kolendry i smażoną krewetką.

©Paweł Paszek-Pietruch (Perfetto)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem