Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Rivioli

01.03.2013 10:36

Szybkie pytanie czy do ciasta na rivioli dodajecie oliwę? Przymierzam się dziś

01.03.2013 10:42
Ravioli ;)
Myślę, że na ciasto na ravioli nie różni się niczym od takiego do np. tagliatelle jakie kiedyś robiłem. Do 200 g mąki 00 dawałem 1 łyżkę extra vergine.

01.03.2013 13:23
Polecam Raviolo -> ja dodaję śmietanę 30%



Tu troszkę więcej -> https://www.facebook.com/media/set/?set=a.343787415650977...

01.03.2013 13:39
i do każdego ravioli dawać jajko? :D

02.03.2013 08:35
do ravioli nie, ale do raviolo tak :P samo żółtko, genialne jako przystawka :)

02.03.2013 14:41
Ale z tego Pawła paskudnik czepiać się dyslektyka to nieelegancko:)
Zrobiłam ravioli, namęczyłam się okropnie bo mi siadła maszynka do makaronu - a rozwałkować to ciasto to wyzwanie dla słabej kobiety. Nadziałam ricottą i suszonym pomidorkiem. Sos szpinakowo-serowy.

02.03.2013 14:45
Dodatkowo, bo mało wyszło były pieczarki - tym razem z nadzieniem pieczarki ne szalotce i maśle plus parmezan plus ser pleśniowy plus orzechy włoskie i tymianek świeży

No i wino znakomicie owocowe rześkie Casas del Bosque - boskie:)

02.03.2013 14:45
dominikw napisał:

Polecam Raviolo -> ja dodaję śmietanę 30%



Tu troszkę więcej -> https://www.facebook.com/media/set/?set=a.343787415650977...>


Ale piękne a co ma w środku?


02.03.2013 14:56
super wygląda Palce lizać !!! Wyrazy szacunku!!!!!! Valdiz@o2.pl

03.03.2013 01:45
@Rioja ... żółtko :) gotuję się chwilkę, wiec jak zobaczysz na FB wylewa się jak jajko w koszulce ....odjazd :) ... ale muszę przyznać, że pokapałem śliną klawiaturę na widok Twojej kolacji, ubóstwiam takie połączenia :))
@Valdiz ... a ten mail w celu ?

03.03.2013 13:32
Może Valdiz chce, aby jego pocztę odwiedziły latające po stronach www roboty spamujące ;)

03.03.2013 13:34
dominikw napisał:@Rioja ... żółtko :) gotuję się chwilkę, wiec jak zobaczysz na FB wylewa się jak jajko w koszulce ....odjazd :)

i szpinak chyba? :)

03.03.2013 19:51
oczywiście , szpinak i serek zawsze ;)

03.03.2013 19:59
Ogona nie było ni ucha a Dominikowi przypasowało - wypijmy za to :)

04.03.2013 07:47
Oj tam oj tam ... jadam tez normalne rzeczy . Przy okazji mam prosty i genialny przepis na kolejne ziemniaczki .... relacja niebawem :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem