Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Tatar - wersja klasyczna

27.01.2014 21:37

Ostatnio naszła mnie wielka ochota na tatara, a że mrozy były niemiłosierne i za bardzo na spacery nie mieliśmy ochoty to postanowiłem zrobić go w domu :)

27.01.2014 21:39
Wersja klasyczna czyli wg mnie: wołowina, posiekana cebula, ogórek, grzybki marynowane, kapary i żółtko.

27.01.2014 21:44
Kłopot mieliśmy jednak z winem. Przyznam się, że kompletnie nie wiedziałem jakie dobrać. Wybór padł na Gran Coronas (cab. sav) od Torresa, ale raczej z tego względu, że akurat to wino lubimy :]
Polecicie coś do tatara na przyszłość?

28.01.2014 10:47
Verdejo z Ruedy albo wysoce mineralny Riesling.

28.01.2014 13:41
no właśnie, muszę wprowadzić do bazy nowe wina z Ruedy i Toro...

28.01.2014 19:09
Czyli białe? :)

29.01.2014 13:16
Jeżeli to do mnie to Rueda-białe, Toro-czerwone, Ribera del Duero- pół na pół.
A jeśli do WineMike- to tak by wychodziło

01.02.2014 22:09
Do Michała. Myślałem, że do tatara bardziej pasuje czerwone, ale następnym razem spróbuję z Rieslingiem bo mam ich kilka w piwniczce.

10.09.2015 13:20
Ja dodaję do tatara http://winotokaj.pl/6-wina-wytrawne i bardzo dobrze się sprawuje . Wina czerwonego odradzam. Tak jak jeszce paweł napisał Białe? Białe już lepsze niż czerwone.


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem