Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Wasze komentarze - Komentarze do "2800 ocena!"

Zobacz komentowany obiekt

13.07.2010 18:16

Kiedyś oceniłem, że trunek ten nadaje się do gotowania. Dzisiaj chyba nie zaryzykowałbym takiego stwierdzenia. Znakomity kucharz uświadomił mi, że do gotowania powinniśmy używać takiego wina, jakie chcielibyśmy wypić do tej potrawy. To eliminuje wyżej wspomniany napój.

13.07.2010 19:48
"napój" heheh

Carlo Rossi to temat długi jak rzeka :). Ze zdaniem kucharza się w 100% zgadzam.

13.07.2010 19:48
Panie Krzysztofie,

ja ująłbym to w ten sposób: jaki kucharz, takie wino..

13.07.2010 19:51
Pawle, żeby skomentować ten sam wątek w tej samej sekundzie...

To jakiś znak.. ;)

Pozdrawiam.

13.07.2010 19:59
Dokładnie w tej samej sekundzie :)
Warto dodać, że dzieli nas 9 stref czasowych

13.07.2010 22:42
Daleko mi do miana kucharza, ale się staram. Oczywiście myślę tu o winach. Z kucharzeniem jest trochę gorzej.

14.07.2010 17:40
Witam,
trzeba jednak oddać cześć firmie Bols będącej właścicielem tej marki,
świetną robotę marketingową wykonali by wypromować ten niepijalny trunek.
Carlsbergowi z El Sol już tak dobrze nie poszło.

14.07.2010 18:39
Co do win używanych do gotowania to ze wspomnianym kucharzem mogę się zgodzić, lecz moim zdaniem jeśli chodzi o dodawanie drogich win do potraw to do tematu trzeba podejść raczej ze zdrowym rozsądkiem i troską o własny portfel. Przecież przygotowując np. szynkę z dzika i mając na uwadze że podamy do niej np. Amarone nie wlejemy do marynaty butelki tego trunku (no chyba że nasz portfel jest aż tak zasobny iż takiego ubytku nie odczuje ;)), powinniśmy zakupić wino o wiele tańsze lecz przynajmniej zbliżone charakterem.

14.07.2010 19:36
Zdrowy rozsądek przede wszystkim


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem