Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Czarne spaghetti z krewetkami i szynką parmeńską

29.04.2012 22:58

Dzieło autorstwa Staszka Szpilowskiego, szefa kuchni Dziurki od Klucza

29.04.2012 22:58
Sos:
Oliwa, czosnek, krewetki, szynka parmeńska. Po przesmażeniu dorzucamy masełko, pomidory, śmietanę 18% (łaciate) i trochę pesto

Jeżeli ktoś chce spróbować w oryginale to polecam wybrać się na Radną 13 :)

30.04.2012 10:11
Widzę, ze bez krewetek nie ma obiadu u Was ;)

30.04.2012 10:15
Coś w tym jest ;)

16.05.2012 15:16
krewetki górą ;)

16.05.2012 15:23
najlepiej jeszcze z Cabré & Sabaté Jaume Serra
.. mmm ;)

22.07.2012 21:54
Kolejne danie podpatrzone w Dziurce -> Papardelle z kurczakiem w sosie śmietanowym z gorgonzolą ;)

22.07.2012 21:56
Krem z kalafiora i sera cheddar z kurkami też był niczego sobie ;)
Przepisu niestety nie znamy.

23.07.2012 09:25
ugotować , utrzeć, zmiksować , podać :P

25.07.2012 16:46
Ten makaron wygląda bardzo apetycznie :) chętnie go zrobię w domu :)

26.07.2012 16:50
Krem z kalafiora z serem cheddar i z kurkami... mmm mówiąc krótko: niebo w gębie ! :)

26.07.2012 16:52
A jakież to wino było "grane" do papardelle ? :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem