23.05.2012 11:29
Pedro Ximenez mam ... ale czekolady moze w domu nie być ;)
24.05.2012 11:40
Chyba zrobię w weekend mus czekoladowy z 75% gorzkiej...
24.05.2012 14:36
nie lubię gorzkiej ... :P
24.05.2012 17:09
A jadleś dobry mus? czekolady gorzkiej też nie lubię, ale mus... to inna bajka
29.05.2012 00:11
Gorzka czekolada sprawdza się z niektórymi wytrawnymi i garbnikowymi winami czerwonymi. Mleczną z rieslingiem można łączyć, lecz wybierałbym tylko słodkie wina z tego szczepu (powyżej auslese), osobiście do mlecznej wybrałbym wina o niższej kwasowości, białe Porto, Muscat de Riversaltes, Muscat Baume de Venise czy Reciotto di Soave. Jeśli desery z połączenia mlecznej i gorzkiej dodatkowo w z owocami to Porto Ruby, Reciotto di Valpolicella, Maury lecz tu wszystko zależy od receptury.