Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - risotto z kurkami i zielonym groszkiem

08.09.2012 14:55

Polecam - na maśle smażymy kurki (pokrojone - połowa porcji) do tego ryż do risotto. gdy się podmaży podlewamy białym winem i gdy odparuje rosołek powoli wlewamy, świeży zielony groszek, na końcu dodajemy pomidorki koktailowe, 4 ł parmezanu i masło. Resztę kurek w całości na maśle smażymy krótko dodajemy trochę oliwy z oliwek, sól pieprz i świeży rozmaryn. Na talerz risotto na górę usmażone kurki, parmezan, świeżo zmielony pieprz - do tego białe wino - Rioja Agnvs Valdelana 2010.

08.09.2012 17:02
ZGŁODNIAŁEM! i lecę do kuchni!

08.09.2012 19:02
Wow ... wygląda bosko ! Rioja jesteś na FB ?

08.09.2012 19:09
obrazek
Zrobiłem penne z łosiem ;)

08.09.2012 21:25
sorki, risotto Rioja-y wygrywa :P

08.09.2012 22:46
Co ja poradzę, że tylko łoś był w lodówce :]


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem