Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - podgrzybki

20.09.2012 22:43

Kupiłam dziś piękne podgrzybki - i zastanawiam się co z nich zrobić na jutrzejszą kolację - może rosotto? Co jeszcze dodać, ktoś ma pomysł. Wino już mam - vino verde - w lodówce. Proszę o inspiracje:)

21.09.2012 09:24
Dużo masz tych podgrzybków? Można by zrobić zupę ze świeżych podgrzybków z np. farfallami. A oprócz tego, aby może odejść od risotto to tagliatelle z podgrzybkami, cukinią i miętą w sosie śmietanowym. Ostatnio jadłem coś takiego w knajpce, tylko z prawdziwkami i było hmm... pyszne ;)

21.09.2012 17:19
Szczerze ... po pomysle Pawła inne wydały mi się nijakie :) podpisuje się :)

22.09.2012 12:46
obrazek
No i zrobiłam - od Pawła wzięłam cukinię, ale jednak postawiłam na risotto. Z ziółek dodałam świeży tymianek. Jak będę robić z makaronem postaram się zrobić pełną wersję Pawła. Czyli cebula, czosnek na maśle do grzybki i cukinia, potem ryż/rosół na koniec masło, pieprz, sól, parmezan no i oczywiście tymianek
Jednak vino verde zmieniłam na Chardonnay z Meran (Sudtirol Alto Adgie)

22.09.2012 21:56
patrz jaka uparta ... :)

23.09.2012 20:54
Moje dzisiejsze grzybki ;)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem