Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

2011/01/29

Wybitne (10)

Wino z klasą

Mialem je zaszczyt spróbowac i zakupic na degustacji organizowanej przez firme Vinarin w restauracji w centrum Częstochowy i powiem ze polecam po prostu dawno nie mialem okazji wypic tak przedniego wina

moim znaniem pasuje do wszystkiego a przede wszystkim moich i panstwa kubków smakowych

Antipasti

Aperitif

Awokado

Bakłażan

Bakłażan z serem i warzywami

Bakłażany z szynką zapiekane w serze

Baranina

Baranina gotowana

Barbecue

Bażant

Bażant pieczony

Befsztyk

Befsztyk tatarski

Befsztyk z polędwicy

Bigos

Bruscetta

Cantuccini

Carpaccio

Carpaccio mięsne

Carpaccio wołowe

Ceviche

Chili con carne

Chińska Zupka

Chłodnik

Chorizo

Ciasta

Ciasta ciemne w polewie czekoladowej

Ciasta drożdzowe

Ciasta francuskie

Ciasta kruche ze świeżymi owocami

Ciasta lekkie

Ciasta na bazie ciemnej czekolady

Ciasta orzechowe

Ciasta pikantne

Ciasta ptysiowe

Ciasta z marmoladą

Ciastka

Ciasto francuskie z kurkami

Cielęce eskalopki

Cielęcina

Cielęcina duszona

Cielęcina gotowana

Cielęcina szpikowana czosnkiem

Confit

Couscous

Creme brulee

Cukinia zapiekana z kozim serem

Curry

Czekolada gorzka

Dania delikatne na bazie ryb gotowanych i grillowanych

Dania egzotyczne

Dania jednogrankowe

Dania kuchni alzackiej

Dania kuchni azjatyckiej

Dania kuchni chińskiej

Dania kuchni chińskiej - ostre

Dania kuchni egzotycznych

Dania kuchni meksykańskiej - pikantne

Dania kuchni nowoczesnej

Dania kuchni orientalnej

Dania kuchni orientalnej lekko przyprawione

Dania kuchni orientalnej pikantne

Dania kuchni polskiej tradycyjnej

Dania kuchni polskiej tradycyjnej - mięsne

Dania kuchni śródziemnomorskiej

Dania kuchni śródziemnomorskiej - mięsne

Dania kuchni tajskiej

Dania kuchni tajskiej - ostre

Dania kuchni tajskiej mało pikantne

Dania kuchni toksańskiej

Dania kuchni wietnamskiej

Dania kuchni włoskiej

Dania lekkie

Dania lekkie z mięs białych i warzyw

Dania marokańskie ostre

Dania mięsne

Dania mięsne z gestym sosem

Dania na bazie fasoli i boczku

Dania pikantne

Dania przyprawione szałwią

Dania przyprawione ziołami

Dania warzywne

Dania wegetariańskie

Dania z cielęciny

Dania z czerwonego mięsa ostre

Dania z dużą ilością sera

Dania z grila

Dania z jajek

Dania z kaczki

Dania z papryką

Dania z przyprawami indyjskimi

Dania z ryb pikantne

Dania z ryżem

Dania z truflami

Dania zapiekane

Dania ze świeżymi warzywami

Deser Panna Cotta

Desery

Desery czekoladowe

Desery lekkie

Desery na bazie czarnej czekolady

Desery na bazie czekolady

Desery na bazie gorzkiej czekolady

Desery na bazie owoców

Desery na bazie owoców cytrusowych

Desery na bazie truskawek

Desery niezbyt słodkie

Desery niezbyt słodkie na bazie gorzkiej czekolady

Desery owocowe

Desery owocowe ze śmietaną

Desery słodkie

Desery z owocami

Desery z udziałem ciemnej czekolady

Desery z udziałem owoców egzotycznych

Dorada grillowana z inkaustem z kałamarnic

Dorada wędzona

Drób

Drób delikatnie przyprawiony

Drób pieczony

Drób pieczony ze śliwkami

Drób w słodko-kwaśnych sosach

Drób w śmietanowym sosie

Drób z grila

Dziczyzna

Dziczyzna (dzik)

Dziczyzna duszona

Dziczyzna pieczona

Dziczyzna w suszonych owocach

Dziczyzna z grzybami

Dziczyzna z przyprawami prowansalskimi

Dziczyzna z sosem jagodowym

Filet z okonia z kaparami

Filety ze strusia

Flaczki ze słoniną i białą fasolą hiszpańską (Buseca)

Flaki

Foie gras

Fondue

Fondue mięsne

Fondue serowe

Gazpacho

Gęś

Gęsie wątróbki

Gnocchetti Sardi z salami, podgrzybkami i papryką

Gnocchi

Golonka

Gołąbki

Grasica cielęca

Grzyby

Grzyby w śmietanie

Guacamole

Gulasz

Gulasz mięsny

Gulasz po wiedeńsku

Hamburgery

Haute cuisine

Herbatniki

Homary

Homary w sosie

Indyk

Indyk z żurawiną

Jagnięcina

Jagnięcina duszona

Jagnięcina grilowana

Jagnięcina pieczona

Jagnięcina tłusta

Jagnięcina w ziołach

Jagnięcina ze szparagami i białym winem

Jaja na twardo

Jaja przepiórcze

Jajka

Jambalaya

Jarzyny

Kabanosy

Kaczka

Kaczka dzika

Kaczka pieczona

Kaczka pieczona z jabłkami

Kaczka pieczona z sosem cytrynowym

Kaczka w pomarańczach

Kaczka wędzona

Kaczka z brzoskwiniami

Kalmary

Kałamarnica

Kanapki

Karczochy

Karkówka

Karp smażony

Kasza z okrasą

Kaszanka

Kebab

Kiełbaski

Kiełbasy

Kiełbasy chorizo

Kiełbasy grilowane

Kogut w winie

Kotlet mielony

Kotlet schabowy

Kotlet wieprzowy

Kotlety

Kraby

Krem z cukinii

Kremy

Krewetki

Krokiety z kapustą i grzybami

Królik

Królik duszony

Królik pieczony

kuchnia fusion

Kuchnia myśliwska wykwintna

Kukurydza

Kurczak

Kurczak - udka

Kurczak duszony

Kurczak grilowany

Kurczak pieczony

Kurczak smażony

Kurczak w kremowym sosie

Kurczęta podawane z czosnkiem

Kuropatwa

Langusta

Lasagna

Lasagna z mięsem cielęcym

Lody

Łosoś

Łosoś grilowany

Łosoś smażony z jajkiem

Łosoś w sosie holenderskim

Łosoś wędzony

Łosoś z rusztu

Majonez

Makaron i brokuły z rosołu

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym

Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym

Makarony

Makarony delikatne

Makarony w delikatnych kremowych sosach

Makarony w kremowych sosach

Makarony w lekkich sosach

Makarony w łagodnych sosach

Makarony w pikantnych sosach

Makarony z ciężkimi sosami

Makarony z grzybami

Makarony z owocami morza

Makarony z pikantnym sosem

Makarony z sosami

Makarony z sosem mięsnym

Makarony z sosem pomidorowym

Makarony z truflami

Makarony z warzywami

Makarony ze śmietanowymi sosami

Małże

Małże św. Jakuba

Małże w sosie śmietanowym

Melon

Meuniere rybne

Mięsa

Mięsa białe

Mięsa białe gotowane

Mięsa białe grilowane

Mięsa białe smażone

Mięsa białe w sosach lekkich

Mięsa białe w sosach słodko-kwaśnych

Mięsa białe w sosie tymiankowym

Mięsa białe w zawiesistych sosach

Mięsa ciemne

Mięsa ciemne duszone w sosach

Mięsa ciemne grillowane

Mięsa ciemne pieczone

Mięsa ciemne smażone

Mięsa ciemne w sosach z rozmarynem i tymiankiem

Mięsa czerwone

Mięsa czerwone - dania wykwintne

Mięsa czerwone delikatne

Mięsa czerwone duszone

Mięsa czerwone gotowane

Mięsa czerwone grilowane

Mięsa czerwone intensywnie przyprawione

Mięsa czerwone krwiste

Mięsa czerwone pieczone

Mięsa czerwone smażone

Mięsa czerwone szlachetne

Mięsa czerwone w ciemnych sosach

Mięsa czerwone w ostrych sosach

Mięsa czerwone w sosach

Mięsa czerwone w zalewach mocno aromatycznych

Mięsa czerwone w zalewach słodkich

Mięsa czerwone z grila intesywnie przyprawione

Mięsa czerwone z grilla

Mięsa delikatne

Mięsa dobrze przyprawione

Mięsa duszone

Mięsa duszone z warzywami

Mięsa faszerowane

Mięsa gotowane

Mięsa gotowane we własnym sosie

Mięsa jasne

Mięsa lekkie

Mięsa mielnoe

Mięsa mielone

Mięsa młode i aromatyczne

Mięsa opiekane

Mięsa peklowane

Mięsa pieczone

Mięsa różowe

Mięsa smażone

Mięsa smażone panierowane

Mięsa w ciemnych sosach

Mięsa w łagodnych sosach

Mięsa w majeranku

Mięsa w sosach

Mięsa w sosach ostrych

Mięsa w sosach pomidorowych

Mięsa w sosach śmietanowych

Mięsa w szałwii

Mięsa w winie

Mięsa wędzone

Mięsa z grila

Mięsa z rusztu

Mięsa ze słodkim ziołowym sosem

Mięsa zimne

Mięso czerwone z rusztu

Migdały solone

Młode i delikatne

Mule

Mulle

Mus truskawkowy

Nie zakłocałbym jego smaku żadną potrawą :)

Ogórek kiszony

Oliwki

Oliwki czarne

Oliwki zielone

Omlet z truflami

Omlety

Omule

Orzechy

Ośmiorniczki

Ossobuco

Ostrygi

ostrygi grilowane

Ostrygi świeże

Owoce

Owoce cytrusowe

Owoce morza

Owoce morza grilowane

Owoce morza smażone

Owoce morza świeże

Owoce morza w kremowych sosach

Owoce morza w sosach

Owoce suszone

Ozorki

Paella

Panettone

Panforte

Papryka marynowana

Papryka z serem feta

Parówki wędzone

Pasta

Pasty z delikatnymi sosami

Pasty z owocami morza

Paszteciki z kapustą i grzybami

Pasztet z dzika

Pasztet z gęsich wątróbek

Pasztet z zająca

Pasztety

Pasztety mięsne

Pasztety warzywne

Pasztety z ryb

Pate z wątróbki

Perliczka

Pieczeń

Pieczeń jagnięca

Pieczeń pikantna

Pieczeń soczysta

Pieczeń wieprzowa

Pieczeń wołowa

Pieczeń z czerwonego mięsa

Pieczeń z dzika

Pieczeń z jelenia

Pierogi z kapustą

Pierogi z mięsem

Pierożki ze szpinakiem

Pierś kaczki w figach

Pierwsze dania na bazie ryb i skorupiaków

Pierwsze dania z sosami na bazie mięsa

Pizza

Pizza bez mięsa

Pizza z mięsem

Placki ziemniaczane

Plastry wołowiny obłożone rucolą

Podroby

Polędwica

Polędwica wołowa

Polędwica wołowa w sosach

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie staropolskim.

Polędwiczki wieprzowe w sosie wiśniowym

Pomidory

Pomidory z mozzarellą

Potrawy afrykańskie

Potrawy aromatyczne

Potrawy delikatne

Potrawy dobrze przyprawione

Potrawy dobrze przyprawione z ostrymi sosami

Potrawy grilowane

Potrawy lekkie

Potrawy lekkie na bazie ryb

Potrawy lekkie na słodko

Potrawy lekkie z mięsa białego

Potrawy lekkie z mięsa czerwonego

Potrawy łagodnie przyprawione

Potrawy mięsne aromatyczne

Potrawy na bazie cielęciny

Potrawy na bazie czerwonego mięsa

Potrawy na bazie kurczaka

Potrawy na słodko

Potrawy o zdecydowanym smaku

Potrawy ostro przyprawione

Potrawy pieczone

Potrawy pikantne z sosem ze świeżych pomidorów

Potrawy słodko-kwaśne

Potrawy smażone

Potrawy subtelne

Potrawy tłuste

Potrawy w aromatycznych sosach

Potrawy w sosach barbecue

Potrawy w sosach pomidorowych

Potrawy w sosach słodko-kwaśnych

Potrawy w sosie

Potrawy wigilijne

Potrawy z grilla

Potrawy z grzybami

Potrawy z kurczaka delikatne

Potrawy z kurczaka mocno przyprawione

Potrawy z lekkimi sosami

Potrawy z pikantnymi sosami

Potrawy z pomidorami - letnie

Potrawy z pomidorami na bazie makaronów

Potrawy z ryb

Potrawy z wołowiny

Potrawy ze śmietanowymi sosami

Prosię

Przekąski

przekąski rybne

Przekąski zimne

Przepiórki

Przystawki

Przystawki ciepłe

Przystawki mięsne

Przystawki mięsne zimne

Przystawki rybne

Przystawki słone w cieście francuskim

Przystawki z owoców morza

Przystawki ziemniaczane

Przystawki zimne

Pstrąg wedzony

Ptactwo

Ptactwo dzikie

Ptactwo łowne

Ptactwo z rusztu

Puddingi

Pulpety

Quasadilla z salsą

Quiche

Raki

Ratatouille

Reclette

Risotto

Risotto z delikatnymi jarzynami

Risotto z dziczyzną

Risotto z kurczakiem

Risotto z szafranem

Roladki cielęce

Rostbef

Rukola

Ryby

Ryby (dorada)

Ryby (makrela, sardynka)

Ryby (miecznik)

Ryby (okoń nilowy)

Ryby (pstrąg)

Ryby (sandacz)

Ryby (sola)

Ryby (tuńczyk grillowany)

Ryby (tuńczyk z rusztu)

Ryby (tuńczyk)

Ryby (turbot)

Ryby (węgorz)

Ryby białe

Ryby ciemne

Ryby delikatne

Ryby faszerowane

Ryby gotowane

Ryby grilowane

Ryby grilowane (pstrąg)

Ryby lekkie

Ryby niezbyt tłuste

Ryby pieczone

Ryby polane sosem

Ryby rzeczne

Ryby słodkowodne

Ryby słodkowodne grillowane

Ryby smażone

Ryby smażone, panierowane

Ryby tłuste

Ryby w ciemnych sosach

Ryby w śmietanowych sosach

Ryby w sosach

Ryby w sosach kremowych

Ryby wędzone

Ryby z grilla

Ryby z rusztu

Ryż szafranowy

Salami

Salami pikantne

Salceson

Sałatka Cesar

Sałatka cesarska

Sałatka owocowa

Sałatka z łososiem wędzonym na ciepło

Sałatka z ośmiornicy

Sałatka z pomidorów

Sałatka z sandaczem

Sałatki

Sałatki aromatyczne

Sałatki delikatnie przyprawione

Sałatki drobiowe

Sałatki lekkie

Sałatki letnie

Sałatki odważne

Sałatki owocowe

Sałatki świeże

Sałatki warzywne

Sałatki warzywne lekkie

Sałatki z drobiem pikantne

Sałatki z makaronem

Sałatki z owoców morza

Sałatki z serem kozim na ciepło

Sałatki z szynką

Sałatki z wędzonym kurczakiem

Sałaty

Sarnina

Schab

Schab pieczony

Schab ze śliwką

Ser brie

Ser Cheddar dojrzały

Ser Comte

Ser Gorgonzola

Ser gouda

Ser mozarella

Ser owczy dojrzały

Ser owczy świeży

Ser Tete de Moine

Ser typu Camembert panierowany

Sery

Sery aromatyczne

Sery delikatne

Sery dojrzałe

Sery dojrzałe aromatyczne

Sery dojrzałe miękkie

Sery dojrzałe ostre

Sery dojrzałe tłuste

Sery dojrzewające

Sery dojrzewajace miękkie

Sery dojrzewające półmiękkie

Sery kozie

Sery kozie świeże

Sery kremowe

Sery lekkie

Sery łagodne

Sery łagodne typu Gruyere

Sery miękkie

Sery mocne

Sery mocno dojrzałe

Sery nie dojrzewające

Sery niezbyt ostre

Sery ostre

Sery owcze łagodne

Sery pecorino sardo

Sery pikantne

Sery pleśniowe

Sery pleśniowe białe

Sery pleśniowe mocne (roquefort)

Sery pleśniowe niebieskie

Sery sezonowane

Sery średnio dojrzałe

Sery starzejące

Sery świeże

Sery szlachetne

Sery toskańskie

Sery twarde

Sery twarde delikatne

Sery twarde pleśniowe

Sery typu Brie

Sery typu Camembert

Sery typu Cheddar

Sery typu Ementaler

Sery typu Gruyere

Sery typu Macarpone

Sery typu Parmezan

Sery typu Pecorino

Sery wędzone

Sery wykwintne

Sery zdecydowane

Sery ziołowe

Sery żółte

Sery żółte delikatne

Skorupiaki

Śledź w śmietanie

Śledzie

Ślimaki

Słodycze

Soczewica

Soczewica z boczkiem

Sorbety

Sos beszamel i pochodne

Sos borówkowy

Sos carbonara

Sos curry

Sos grzybowy

Sos holenderski

Sos kokosowy

Sos musztardowy

Sos pesto

Sos pomidorowy bez mięsa

Sos pomidorowy z mięsem

Sos słodko-kwaśny

Sos tatarski

Sos vinaigrette

Sosy bogato przyprawione

Sosy mięsne

Sosy pikantne

Sosy pomidorowe

Sosy słodkie

Sosy słodko-kwaśne

Spaghetti al ragu

Spaghetti carbonara

Stek

Stek grillowany

Stek w sosie z leśnych owoców

Stek wołowy

Stek z grzybami

Stek z migdałami

Strudel z pstragiem

Suflet

Suflet serowy

Sushi

Świeże owoce

Sznycel wiedeński

Szparagi

Szparagi w białym winie

Szparagi z masłem

Szparagi z sosem holenderskim

Szprotki smażone

Szynka

Szynka crudo

Szynka hiszpańska marynowana

Szynka iberyjska

Szynka parmeńska

Szynka surowa

Szynka suszona

Szynka wędzona

Szynka wędzona na zimno

Szynka wieprzowa

Tagliatelle

Tapas

Tapenada

Tarta cebulowa

Tarta szparagowa

Tarta warzywna

Tarty

Tarty na zimno

Tarty owocowe

Tarty z poziomkami

Teriny

Teriny mięsne z grzybami

Tiramisu

Tort śmietankowy

Tort wiśniowy

Trufle

Truskawki

Tuńczyk

Tymbaliki z kurczaka

Udka żabie

Warszywa pieczone w piecu

Warzywa

Warzywa duszone

Warzywa grilowane

Warzywa pieczone

Warzywa pieczone na ruszcie

Warzywa w sosie beszamelowym

Warzywa z patelni

Wątróbki

Wędliny

Wędliny - lekkie zakąski

Wędliny delikatne

Wędliny grilowane

Wędliny lekkie

Wędliny pikantne

Wędliny suszone

Wędliny wiejskie

Wieprzowa pieczeń w delikatnych sosach

Wieprzowe eskalopki

Wieprzowina

Wieprzowina (żeberka)

Wieprzowina duszona

Wieprzowina grilowana

Wieprzowina pieczona

Wieprzowina pikantna

Wieprzowina w sosach

Wieprzowina z rusztu

Wołowe eskalopki

Wołowina

Wołowina duszona

Wołowina duszona z bekonem

Wołowina grilowana

Wołowina pieczona

Wołowina smażona i duszona

Wołowina w ciężkich sosach

Wołowina z rusztu

Zając

Zakąski

Zakąski lekkie

Zakąski na bazie mięs

Zakąski na bazie ryb

Zapiekanki

Zapiekanki mięsno-warzywne

Żeberka

Żeberka po polsku

Żeberka w słodkim sosie

Żeberka z grilla

Ziemniaki pieczone

Zupa z kurek

Zupa z pora

Zupy

Zupy gęste

Zupy gotowane na mięsie

Zupy Ribollita

Zupy rybne

Zupy warzywne

Zupy warzywne podawane na zimno

Zupy z fasoli i kaszy

Zupy z fasoli i soczewicy

Zwierzyna dzika - drobna


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.