2011/01/29
|
Wybitne (10) Wino z klasą Mialem je zaszczyt spróbowac i zakupic na degustacji organizowanej przez firme Vinarin w restauracji w centrum Częstochowy i powiem ze polecam po prostu dawno nie mialem okazji wypic tak przedniego wina
|
Antipasti
Aperitif
Awokado
Bakłażan
Bakłażan z serem i warzywami
Bakłażany z szynką zapiekane w serze
Baranina
Baranina gotowana
Barbecue
Bażant
Bażant pieczony
Befsztyk
Befsztyk tatarski
Befsztyk z polędwicy
Bigos
Bruscetta
Cantuccini
Carpaccio
Carpaccio mięsne
Carpaccio wołowe
Ceviche
Chili con carne
Chińska Zupka
Chłodnik
Chorizo
Ciasta
Ciasta ciemne w polewie czekoladowej
Ciasta drożdzowe
Ciasta francuskie
Ciasta kruche ze świeżymi owocami
Ciasta lekkie
Ciasta na bazie ciemnej czekolady
Ciasta orzechowe
Ciasta pikantne
Ciasta ptysiowe
Ciasta z marmoladą
Ciastka
Ciasto francuskie z kurkami
Cielęce eskalopki
Cielęcina
Cielęcina duszona
Cielęcina gotowana
Cielęcina szpikowana czosnkiem
Confit
Couscous
Creme brulee
Cukinia zapiekana z kozim serem
Curry
Czekolada gorzka
Dania delikatne na bazie ryb gotowanych i grillowanych
Dania egzotyczne
Dania jednogrankowe
Dania kuchni alzackiej
Dania kuchni azjatyckiej
Dania kuchni chińskiej
Dania kuchni chińskiej - ostre
Dania kuchni egzotycznych
Dania kuchni meksykańskiej - pikantne
Dania kuchni nowoczesnej
Dania kuchni orientalnej
Dania kuchni orientalnej lekko przyprawione
Dania kuchni orientalnej pikantne
Dania kuchni polskiej tradycyjnej
Dania kuchni polskiej tradycyjnej - mięsne
Dania kuchni śródziemnomorskiej
Dania kuchni śródziemnomorskiej - mięsne
Dania kuchni tajskiej
Dania kuchni tajskiej - ostre
Dania kuchni tajskiej mało pikantne
Dania kuchni toksańskiej
Dania kuchni wietnamskiej
Dania kuchni włoskiej
Dania lekkie
Dania lekkie z mięs białych i warzyw
Dania marokańskie ostre
Dania mięsne
Dania mięsne z gestym sosem
Dania na bazie fasoli i boczku
Dania pikantne
Dania przyprawione szałwią
Dania przyprawione ziołami
Dania warzywne
Dania wegetariańskie
Dania z cielęciny
Dania z czerwonego mięsa ostre
Dania z dużą ilością sera
Dania z grila
Dania z jajek
Dania z kaczki
Dania z papryką
Dania z przyprawami indyjskimi
Dania z ryb pikantne
Dania z ryżem
Dania z truflami
Dania zapiekane
Dania ze świeżymi warzywami
Deser Panna Cotta
Desery
Desery czekoladowe
Desery lekkie
Desery na bazie czarnej czekolady
Desery na bazie czekolady
Desery na bazie gorzkiej czekolady
Desery na bazie owoców
Desery na bazie owoców cytrusowych
Desery na bazie truskawek
Desery niezbyt słodkie
Desery niezbyt słodkie na bazie gorzkiej czekolady
Desery owocowe
Desery owocowe ze śmietaną
Desery słodkie
Desery z owocami
Desery z udziałem ciemnej czekolady
Desery z udziałem owoców egzotycznych
Dorada grillowana z inkaustem z kałamarnic
Dorada wędzona
Drób
Drób delikatnie przyprawiony
Drób pieczony
Drób pieczony ze śliwkami
Drób w słodko-kwaśnych sosach
Drób w śmietanowym sosie
Drób z grila
Dziczyzna
Dziczyzna (dzik)
Dziczyzna duszona
Dziczyzna pieczona
Dziczyzna w suszonych owocach
Dziczyzna z grzybami
Dziczyzna z przyprawami prowansalskimi
Dziczyzna z sosem jagodowym
Filet z okonia z kaparami
Filety ze strusia
Flaczki ze słoniną i białą fasolą hiszpańską (Buseca)
Flaki
Foie gras
Fondue
Fondue mięsne
Fondue serowe
Gazpacho
Gęś
Gęsie wątróbki
Gnocchetti Sardi z salami, podgrzybkami i papryką
Gnocchi
Golonka
Gołąbki
Grasica cielęca
Grzyby
Grzyby w śmietanie
Guacamole
Gulasz
Gulasz mięsny
Gulasz po wiedeńsku
Hamburgery
Haute cuisine
Herbatniki
Homary
Homary w sosie
Indyk
Indyk z żurawiną
Jagnięcina
Jagnięcina duszona
Jagnięcina grilowana
Jagnięcina pieczona
Jagnięcina tłusta
Jagnięcina w ziołach
Jagnięcina ze szparagami i białym winem
Jaja na twardo
Jaja przepiórcze
Jajka
Jambalaya
Jarzyny
Kabanosy
Kaczka
Kaczka dzika
Kaczka pieczona
Kaczka pieczona z jabłkami
Kaczka pieczona z sosem cytrynowym
Kaczka w pomarańczach
Kaczka wędzona
Kaczka z brzoskwiniami
Kalmary
Kałamarnica
Kanapki
Karczochy
Karkówka
Karp smażony
Kasza z okrasą
Kaszanka
Kebab
Kiełbaski
Kiełbasy
Kiełbasy chorizo
Kiełbasy grilowane
Kogut w winie
Kotlet mielony
Kotlet schabowy
Kotlet wieprzowy
Kotlety
Kraby
Krem z cukinii
Kremy
Krewetki
Krokiety z kapustą i grzybami
Królik
Królik duszony
Królik pieczony
kuchnia fusion
Kuchnia myśliwska wykwintna
Kukurydza
Kurczak
Kurczak - udka
Kurczak duszony
Kurczak grilowany
Kurczak pieczony
Kurczak smażony
Kurczak w kremowym sosie
Kurczęta podawane z czosnkiem
Kuropatwa
Langusta
Lasagna
Lasagna z mięsem cielęcym
Lody
Łosoś
Łosoś grilowany
Łosoś smażony z jajkiem
Łosoś w sosie holenderskim
Łosoś wędzony
Łosoś z rusztu
Majonez
Makaron i brokuły z rosołu
Makaron z sosem mięsno-pomidorowym
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym
Makarony
Makarony delikatne
Makarony w delikatnych kremowych sosach
Makarony w kremowych sosach
Makarony w lekkich sosach
Makarony w łagodnych sosach
Makarony w pikantnych sosach
Makarony z ciężkimi sosami
Makarony z grzybami
Makarony z owocami morza
Makarony z pikantnym sosem
Makarony z sosami
Makarony z sosem mięsnym
Makarony z sosem pomidorowym
Makarony z truflami
Makarony z warzywami
Makarony ze śmietanowymi sosami
Małże
Małże św. Jakuba
Małże w sosie śmietanowym
Melon
Meuniere rybne
Mięsa
Mięsa białe
Mięsa białe gotowane
Mięsa białe grilowane
Mięsa białe smażone
Mięsa białe w sosach lekkich
Mięsa białe w sosach słodko-kwaśnych
Mięsa białe w sosie tymiankowym
Mięsa białe w zawiesistych sosach
Mięsa ciemne
Mięsa ciemne duszone w sosach
Mięsa ciemne grillowane
Mięsa ciemne pieczone
Mięsa ciemne smażone
Mięsa ciemne w sosach z rozmarynem i tymiankiem
Mięsa czerwone
Mięsa czerwone - dania wykwintne
Mięsa czerwone delikatne
Mięsa czerwone duszone
Mięsa czerwone gotowane
Mięsa czerwone grilowane
Mięsa czerwone intensywnie przyprawione
Mięsa czerwone krwiste
Mięsa czerwone pieczone
Mięsa czerwone smażone
Mięsa czerwone szlachetne
Mięsa czerwone w ciemnych sosach
Mięsa czerwone w ostrych sosach
Mięsa czerwone w sosach
Mięsa czerwone w zalewach mocno aromatycznych
Mięsa czerwone w zalewach słodkich
Mięsa czerwone z grila intesywnie przyprawione
Mięsa czerwone z grilla
Mięsa delikatne
Mięsa dobrze przyprawione
Mięsa duszone
Mięsa duszone z warzywami
Mięsa faszerowane
Mięsa gotowane
Mięsa gotowane we własnym sosie
Mięsa jasne
Mięsa lekkie
Mięsa mielnoe
Mięsa mielone
Mięsa młode i aromatyczne
Mięsa opiekane
Mięsa peklowane
Mięsa pieczone
Mięsa różowe
Mięsa smażone
Mięsa smażone panierowane
Mięsa w ciemnych sosach
Mięsa w łagodnych sosach
Mięsa w majeranku
Mięsa w sosach
Mięsa w sosach ostrych
Mięsa w sosach pomidorowych
Mięsa w sosach śmietanowych
Mięsa w szałwii
Mięsa w winie
Mięsa wędzone
Mięsa z grila
Mięsa z rusztu
Mięsa ze słodkim ziołowym sosem
Mięsa zimne
Mięso czerwone z rusztu
Migdały solone
Młode i delikatne
Mule
Mulle
Mus truskawkowy
Nie zakłocałbym jego smaku żadną potrawą :)
Ogórek kiszony
Oliwki
Oliwki czarne
Oliwki zielone
Omlet z truflami
Omlety
Omule
Orzechy
Ośmiorniczki
Ossobuco
Ostrygi
ostrygi grilowane
Ostrygi świeże
Owoce
Owoce cytrusowe
Owoce morza
Owoce morza grilowane
Owoce morza smażone
Owoce morza świeże
Owoce morza w kremowych sosach
Owoce morza w sosach
Owoce suszone
Ozorki
Paella
Panettone
Panforte
Papryka marynowana
Papryka z serem feta
Parówki wędzone
Pasta
Pasty z delikatnymi sosami
Pasty z owocami morza
Paszteciki z kapustą i grzybami
Pasztet z dzika
Pasztet z gęsich wątróbek
Pasztet z zająca
Pasztety
Pasztety mięsne
Pasztety warzywne
Pasztety z ryb
Pate z wątróbki
Perliczka
Pieczeń
Pieczeń jagnięca
Pieczeń pikantna
Pieczeń soczysta
Pieczeń wieprzowa
Pieczeń wołowa
Pieczeń z czerwonego mięsa
Pieczeń z dzika
Pieczeń z jelenia
Pierogi z kapustą
Pierogi z mięsem
Pierożki ze szpinakiem
Pierś kaczki w figach
Pierwsze dania na bazie ryb i skorupiaków
Pierwsze dania z sosami na bazie mięsa
Pizza
Pizza bez mięsa
Pizza z mięsem
Placki ziemniaczane
Plastry wołowiny obłożone rucolą
Podroby
Polędwica
Polędwica wołowa
Polędwica wołowa w sosach
Polędwiczki wieprzowe
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie staropolskim.
Polędwiczki wieprzowe w sosie wiśniowym
Pomidory
Pomidory z mozzarellą
Potrawy afrykańskie
Potrawy aromatyczne
Potrawy delikatne
Potrawy dobrze przyprawione
Potrawy dobrze przyprawione z ostrymi sosami
Potrawy grilowane
Potrawy lekkie
Potrawy lekkie na bazie ryb
Potrawy lekkie na słodko
Potrawy lekkie z mięsa białego
Potrawy lekkie z mięsa czerwonego
Potrawy łagodnie przyprawione
Potrawy mięsne aromatyczne
Potrawy na bazie cielęciny
Potrawy na bazie czerwonego mięsa
Potrawy na bazie kurczaka
Potrawy na słodko
Potrawy o zdecydowanym smaku
Potrawy ostro przyprawione
Potrawy pieczone
Potrawy pikantne z sosem ze świeżych pomidorów
Potrawy słodko-kwaśne
Potrawy smażone
Potrawy subtelne
Potrawy tłuste
Potrawy w aromatycznych sosach
Potrawy w sosach barbecue
Potrawy w sosach pomidorowych
Potrawy w sosach słodko-kwaśnych
Potrawy w sosie
Potrawy wigilijne
Potrawy z grilla
Potrawy z grzybami
Potrawy z kurczaka delikatne
Potrawy z kurczaka mocno przyprawione
Potrawy z lekkimi sosami
Potrawy z pikantnymi sosami
Potrawy z pomidorami - letnie
Potrawy z pomidorami na bazie makaronów
Potrawy z ryb
Potrawy z wołowiny
Potrawy ze śmietanowymi sosami
Prosię
Przekąski
przekąski rybne
Przekąski zimne
Przepiórki
Przystawki
Przystawki ciepłe
Przystawki mięsne
Przystawki mięsne zimne
Przystawki rybne
Przystawki słone w cieście francuskim
Przystawki z owoców morza
Przystawki ziemniaczane
Przystawki zimne
Pstrąg wedzony
Ptactwo
Ptactwo dzikie
Ptactwo łowne
Ptactwo z rusztu
Puddingi
Pulpety
Quasadilla z salsą
Quiche
Raki
Ratatouille
Reclette
Risotto
Risotto z delikatnymi jarzynami
Risotto z dziczyzną
Risotto z kurczakiem
Risotto z szafranem
Roladki cielęce
Rostbef
Rukola
Ryby
Ryby (dorada)
Ryby (makrela, sardynka)
Ryby (miecznik)
Ryby (okoń nilowy)
Ryby (pstrąg)
Ryby (sandacz)
Ryby (sola)
Ryby (tuńczyk grillowany)
Ryby (tuńczyk z rusztu)
Ryby (tuńczyk)
Ryby (turbot)
Ryby (węgorz)
Ryby białe
Ryby ciemne
Ryby delikatne
Ryby faszerowane
Ryby gotowane
Ryby grilowane
Ryby grilowane (pstrąg)
Ryby lekkie
Ryby niezbyt tłuste
Ryby pieczone
Ryby polane sosem
Ryby rzeczne
Ryby słodkowodne
Ryby słodkowodne grillowane
Ryby smażone
Ryby smażone, panierowane
Ryby tłuste
Ryby w ciemnych sosach
Ryby w śmietanowych sosach
Ryby w sosach
Ryby w sosach kremowych
Ryby wędzone
Ryby z grilla
Ryby z rusztu
Ryż szafranowy
Salami
Salami pikantne
Salceson
Sałatka Cesar
Sałatka cesarska
Sałatka owocowa
Sałatka z łososiem wędzonym na ciepło
Sałatka z ośmiornicy
Sałatka z pomidorów
Sałatka z sandaczem
Sałatki
Sałatki aromatyczne
Sałatki delikatnie przyprawione
Sałatki drobiowe
Sałatki lekkie
Sałatki letnie
Sałatki odważne
Sałatki owocowe
Sałatki świeże
Sałatki warzywne
Sałatki warzywne lekkie
Sałatki z drobiem pikantne
Sałatki z makaronem
Sałatki z owoców morza
Sałatki z serem kozim na ciepło
Sałatki z szynką
Sałatki z wędzonym kurczakiem
Sałaty
Sarnina
Schab
Schab pieczony
Schab ze śliwką
Ser brie
Ser Cheddar dojrzały
Ser Comte
Ser Gorgonzola
Ser gouda
Ser mozarella
Ser owczy dojrzały
Ser owczy świeży
Ser Tete de Moine
Ser typu Camembert panierowany
Sery
Sery aromatyczne
Sery delikatne
Sery dojrzałe
Sery dojrzałe aromatyczne
Sery dojrzałe miękkie
Sery dojrzałe ostre
Sery dojrzałe tłuste
Sery dojrzewające
Sery dojrzewajace miękkie
Sery dojrzewające półmiękkie
Sery kozie
Sery kozie świeże
Sery kremowe
Sery lekkie
Sery łagodne
Sery łagodne typu Gruyere
Sery miękkie
Sery mocne
Sery mocno dojrzałe
Sery nie dojrzewające
Sery niezbyt ostre
Sery ostre
Sery owcze łagodne
Sery pecorino sardo
Sery pikantne
Sery pleśniowe
Sery pleśniowe białe
Sery pleśniowe mocne (roquefort)
Sery pleśniowe niebieskie
Sery sezonowane
Sery średnio dojrzałe
Sery starzejące
Sery świeże
Sery szlachetne
Sery toskańskie
Sery twarde
Sery twarde delikatne
Sery twarde pleśniowe
Sery typu Brie
Sery typu Camembert
Sery typu Cheddar
Sery typu Ementaler
Sery typu Gruyere
Sery typu Macarpone
Sery typu Parmezan
Sery typu Pecorino
Sery wędzone
Sery wykwintne
Sery zdecydowane
Sery ziołowe
Sery żółte
Sery żółte delikatne
Skorupiaki
Śledź w śmietanie
Śledzie
Ślimaki
Słodycze
Soczewica
Soczewica z boczkiem
Sorbety
Sos beszamel i pochodne
Sos borówkowy
Sos carbonara
Sos curry
Sos grzybowy
Sos holenderski
Sos kokosowy
Sos musztardowy
Sos pesto
Sos pomidorowy bez mięsa
Sos pomidorowy z mięsem
Sos słodko-kwaśny
Sos tatarski
Sos vinaigrette
Sosy bogato przyprawione
Sosy mięsne
Sosy pikantne
Sosy pomidorowe
Sosy słodkie
Sosy słodko-kwaśne
Spaghetti al ragu
Spaghetti carbonara
Stek
Stek grillowany
Stek w sosie z leśnych owoców
Stek wołowy
Stek z grzybami
Stek z migdałami
Strudel z pstragiem
Suflet
Suflet serowy
Sushi
Świeże owoce
Sznycel wiedeński
Szparagi
Szparagi w białym winie
Szparagi z masłem
Szparagi z sosem holenderskim
Szprotki smażone
Szynka
Szynka crudo
Szynka hiszpańska marynowana
Szynka iberyjska
Szynka parmeńska
Szynka surowa
Szynka suszona
Szynka wędzona
Szynka wędzona na zimno
Szynka wieprzowa
Tagliatelle
Tapas
Tapenada
Tarta cebulowa
Tarta szparagowa
Tarta warzywna
Tarty
Tarty na zimno
Tarty owocowe
Tarty z poziomkami
Teriny
Teriny mięsne z grzybami
Tiramisu
Tort śmietankowy
Tort wiśniowy
Trufle
Truskawki
Tuńczyk
Tymbaliki z kurczaka
Udka żabie
Warszywa pieczone w piecu
Warzywa
Warzywa duszone
Warzywa grilowane
Warzywa pieczone
Warzywa pieczone na ruszcie
Warzywa w sosie beszamelowym
Warzywa z patelni
Wątróbki
Wędliny
Wędliny - lekkie zakąski
Wędliny delikatne
Wędliny grilowane
Wędliny lekkie
Wędliny pikantne
Wędliny suszone
Wędliny wiejskie
Wieprzowa pieczeń w delikatnych sosach
Wieprzowe eskalopki
Wieprzowina
Wieprzowina (żeberka)
Wieprzowina duszona
Wieprzowina grilowana
Wieprzowina pieczona
Wieprzowina pikantna
Wieprzowina w sosach
Wieprzowina z rusztu
Wołowe eskalopki
Wołowina
Wołowina duszona
Wołowina duszona z bekonem
Wołowina grilowana
Wołowina pieczona
Wołowina smażona i duszona
Wołowina w ciężkich sosach
Wołowina z rusztu
Zając
Zakąski
Zakąski lekkie
Zakąski na bazie mięs
Zakąski na bazie ryb
Zapiekanki
Zapiekanki mięsno-warzywne
Żeberka
Żeberka po polsku
Żeberka w słodkim sosie
Żeberka z grilla
Ziemniaki pieczone
Zupa z kurek
Zupa z pora
Zupy
Zupy gęste
Zupy gotowane na mięsie
Zupy Ribollita
Zupy rybne
Zupy warzywne
Zupy warzywne podawane na zimno
Zupy z fasoli i kaszy
Zupy z fasoli i soczewicy
Zwierzyna dzika - drobna