Dodaj zdjęcie |
Opis Wino o średnio intensywnej, rubinowej barwie i bogatym bukiecie z aromatami suszonych owoców, przypraw i wanilii. W ustach pełne, łagodne, z dobrze zintegrowanymi, dojrzałymi garbnikami i długim, ciepłym finiszem. Wino „medytacyjne”, do picia bez towarzystwa potraw; pasuje też do twardych serów, dziczyzny, czerwonego mięsa. Winnice zlokalizowane w prestiżowej strefie Grola, o wystawie południowo – wschodniej, prowadzone na pergolach oraz szpalerowo systemem Guyota. Gęstość nasadzenia 5 tys. krzewów na hektar, wiek winorośli od 20 do 30 lat. Winogrona były zbierane ręcznie, następnie podsuszane na drewnianych rusztach przez 120 dni. Fermentacja była prowadzona metodą tradycyjną, z 45-dniową maceracją, przy użyciu rdzennych drożdży, w ... Wino o średnio intensywnej, rubinowej barwie i bogatym bukiecie z aromatami suszonych owoców, przypraw i wanilii. W ustach pełne, łagodne, z dobrze zintegrowanymi, dojrzałymi garbnikami i długim, ciepłym finiszem. Wino „medytacyjne”, do picia bez towarzystwa potraw; pasuje też do twardych serów, dziczyzny, czerwonego mięsa. Winnice zlokalizowane w prestiżowej strefie Grola, o wystawie południowo – wschodniej, prowadzone na pergolach oraz szpalerowo systemem Guyota. Gęstość nasadzenia 5 tys. krzewów na hektar, wiek winorośli od 20 do 30 lat. Winogrona były zbierane ręcznie, następnie podsuszane na drewnianych rusztach przez 120 dni. Fermentacja była prowadzona metodą tradycyjną, z 45-dniową maceracją, przy użyciu rdzennych drożdży, w stalowych zbiornikach bez kontroli temperatury. Wino dojrzewało przez 60 miesięcy w dużych 45 hl beczkach z dębu slawońskiego, po czym leżakowało przez 14 miesięcy w butelkach. |