Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

wine
magnify
(1 zdj.)
Barbera d'Asti, Superiore "Camparò" DOC, La Ghersa, 2004
  • Kraj: Włochy
  • Region: Piemont
  • Producent: La Ghersa
  • Rok: 2004
  • Rodzaj: Czerwone; Wytrawne;
  • Szczep: Barbera
  • Zawartość alkoholu: 13.50%
  • Wielkość butelki: 0,75 l
  • Wprowadzone przez: naszewina
Dodaj zdjęcie

Średnia ocen

0.0

Opis

Rodzaj winorośli: 100% Barbera
Wino przepięknej, rubinowej barwie, przekonujące swoją świeżością oraz niuansami wiśni, truskawek i aromatycznych ziół. Po tradycyjnym procesie fermentacji, młode wino leżakuje w kadziach dębowych o poj. 28 hektolitrów przez 12 miesięcy, a następnie dojrzewa przez kolejne 6 miesięcy w butelce.
Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować od 6-10 lat.
Wskazania: makarony, risotto, dania mięsne, pasztety, dziczyzna, grzyby, sery niezbyt długo dojrzewające
Serwować w temp. 16-18 º C
Rodzaj gruntu: kamienisty, gliniasty
Klimat: kontynentalny
Ekspozycja- południowa i południowo-zachodnia
Wiek winorośli: 25 lat
Zawartość alkoholu: 13,5 % vol.
Butelka: 750 ml
87 punktów w Wine Spectator , 4 kieliszki w ...

Oceny opisowe
Komentarz Ocena Przez Dnia
       
Miejsca zakupu
Dostawca Cena Data Dodany przez
         
Sklep AROMIeGUSTI 2008/10/19 naszewina  


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.