Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Caprese - wersja z figami

10.10.2012 19:33

Tydzień fig ... zauroczyłem się ich wyglądem :), Nowa wersja Caprese , niestety brak pomidorka,a tym samym kontrastu smakowego, koniecznie musicie podbić: octem/sosem balsamicznym i tymiankiem.

Wino ... teraz popijam Campo Viejo Crianza, nie mam zastrzeżeń.




10.10.2012 20:34
Chce nas kolega wykończyć - a u mnie buła z bryndzą... ale za to z pomidorem:)
A co to jest na figach?

11.10.2012 10:22
pokrojone pistacje :) to tak dla ozdoby, choć w sumie dobrze chrupią ... cholera teraz ja mam smak na bryndze, szczególnie, że zapomniałem kupić serków rożnego rodzaju na festiwalu Szwejka w weekend :(

11.10.2012 19:28
U nas festiwali nie ma ale jest fajny sklep Serownia - pyszne sery i masła. Mam jeszcze pytanie do Mistrza- jako że kupiłam figi i planuję jutro zrobić, czy figi są surowe czy coś przy nich majstrowaleś:) Poza tym nie wiem czemu moje figi są takie małe:)


11.10.2012 22:07
Rioja, dodasz do miejsc zakupu? Myślę że warto zarejestrować godną polecenia "serownię" ;)

11.10.2012 22:35
Nie wiem co na to mistrz ;), ja figi kupuję w Makro, ale i w Lidlu widziałem ładne. Ja lubie surowe :) wielkosc piłeczki od ping-ponga.

12.10.2012 09:18
Dzięki, moje też mniej więcej takie - coś na tych zdjęciach wydawały się większe.
Będę dziś robić - a na danie główne szparagi planuję - na przekór październikowi zrobię dziś rodzince maj

12.10.2012 09:49
obrazek
Szparagi na masełku? :)

12.10.2012 10:43
Jakie masz ceny w okolicy ? Jak sprawdzałem były tak kosmiczne, że bez żalu czekam na przyszły rok :)

12.10.2012 10:54
To zdjęcie wyciągnięte z archiwum ;)

21.10.2012 22:22
Zrobiłam carpaccio - dodałam pomidorki śliwkowe i położyłam wszystko na ruccoli. Pyszne było, zdjęcie nie jest tak artystyczne jak naszego szanownego kolegi więc zamieszczać nie będę:) A do tego wypiliśmy lidlowe Chablis

21.10.2012 22:28
Prostuję zrobiłam caprese:)

22.10.2012 22:50
Nie chodzi o zdjęcia tylko przepisy i wino :)

22.10.2012 23:10
Dobra dobra - robiąc takie zdjęcia łatwo się mówi:) Ale przynajmniej dzięki temu jesteś inspiracją kulinarną:)

22.10.2012 23:32
jak chcesz prześlij na prv mail, wysle Ci kilka wskazówek i będzie po sprawie :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem