Tydzień fig ... zauroczyłem się ich wyglądem :), Nowa wersja Caprese , niestety brak pomidorka,a tym samym kontrastu smakowego, koniecznie musicie podbić: octem/sosem balsamicznym i tymiankiem.
Wino ... teraz popijam Campo Viejo Crianza, nie mam zastrzeżeń.
pokrojone pistacje :) to tak dla ozdoby, choć w sumie dobrze chrupią ... cholera teraz ja mam smak na bryndze, szczególnie, że zapomniałem kupić serków rożnego rodzaju na festiwalu Szwejka w weekend :(
U nas festiwali nie ma ale jest fajny sklep Serownia - pyszne sery i masła. Mam jeszcze pytanie do Mistrza- jako że kupiłam figi i planuję jutro zrobić, czy figi są surowe czy coś przy nich majstrowaleś:) Poza tym nie wiem czemu moje figi są takie małe:)
Dzięki, moje też mniej więcej takie - coś na tych zdjęciach wydawały się większe.
Będę dziś robić - a na danie główne szparagi planuję - na przekór październikowi zrobię dziś rodzince maj
Zrobiłam carpaccio - dodałam pomidorki śliwkowe i położyłam wszystko na ruccoli. Pyszne było, zdjęcie nie jest tak artystyczne jak naszego szanownego kolegi więc zamieszczać nie będę:) A do tego wypiliśmy lidlowe Chablis