27.11.2012 21:46
Ja mam nowe hasło!
Co to znaczy: "bez ostrych krawędzi" - to hasło zostało użyte przy opisie pojęcia "Krągłe"
27.11.2012 23:23
"Tłuste" - czytałem sobie zachodnie recenzje jednego z Chardonnay z Enoteca Nova i padło właśnie takie wyrażenie. W sumie racja, porównując do innych akurat to ma jakąś taką fakturę, coś takiego... e, słów brakuje, niech będzie... tłuste :)
27.11.2012 23:40
Można też grzeczniej - fluffy ;)
28.11.2012 00:25
WineMike napisał:
Można też grzeczniej - fluffy ;)
Fluffy przypomina mi skecz z Gabrielem Iglesiasem
http://www.joemonster.org/filmy/17873/Gabriel_Iglesias_Pi...
28.11.2012 00:32
A mnie z jego dwoma show "I'm not Fat I'm Fluffy" oraz "Hot and Fluffy" i niezliczonych występach w Stand Up Revolution. Właśnie z tego zaczerpnąłem to określenie, good for you za znajomość takich stand-uperów :) Oh hell no!
28.11.2012 09:19
A co z tymi ostrymi krawędziami? ;]
28.11.2012 09:47
Ostre krawędzie - wino nie jest dobrze zbalansowane, osobno czujesz alkohol, owoc, gorycz.
28.11.2012 10:02
czyli inaczej - nie jest zrównoważone?
28.11.2012 10:10
czyli krągłe = zrównoważone
29.11.2012 20:28
"Aksamitne
O bujnej konsystencji, bogate w smaku."
ja bym dodał: delikatnie muskające podniebienie
30.11.2012 10:44
Brakuje jeszcze charakterystycznych dla SB - kocich... ;]