Ja proponuję najpierw barszczyk a dopiero do dania głównego wino. Mam wątpliwości połączenia z pierogami (kapusta i grzyby) ale z rybą - na pewno. A nic Panowie nie piszecie o deserach? Tort makowy z kremem kawowym i sernik z rodzynkami u Nas będzie - nie wiem co się nadaje?
Rioja, nie sięgam daleko, jeśli chodzi o wino do tortu makowego z kremem kawowym - Porto Tawny, a do sernika z rodzynkami (znam wersję "plus włoskie orzechy") - sprawdza się u mnie np. sherry pale cream lub madera malmsey.
Fakt, że dobrze spróbowac takie 10-20 letnie, ale bardzo fajny jest Sandeman http://www.nasze-wina.pl/core/wine/11646/ jak Ci nie posmakuje, masz genialne wino do wątróbek (których nie jadasz :P), ew. bigosu czy marynat ... ale wtedy troche żal kasy ;)
Nie możesz dodawać nowych wątków Nie możesz dodawać nowych postów Nie jesteś moderatorem