Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Hyde Park - Szampan na 2010 rok?

26.12.2009 23:10

Co polecacie? Moet, Louis Roederer, Duval-Leroy czy może Sowietskoje Igristoje? :)

27.12.2009 13:36
Starego, dobrego Doma sobie kup.

27.12.2009 14:02
Bardzo śmieszne, doprawdy bardzo ;]

27.12.2009 18:19
Mój typ to zdecydowanie Louis Roederer.

28.12.2009 20:08
No zobaczymy zobaczymy. Pytanie tylko gdzie ja teraz znajdę truskawki? : ]

29.12.2009 20:41
takie sztuczne i bez smaku to w każdym supermarkecie (pakowane po 8 sztuk!!) a dobrych niestety ni ma...

05.01.2010 14:12
Ja świeżych nie znalazłem, ani w warzywniakach, ani w Almie, ani na bazarze. Pozostały mrożone :)))

06.01.2010 19:55
Padło na Louis, który sprostał zadaniu.

Tak prezentował się trochę po północy na zmrożonej plaży:


07.01.2010 09:40
Pierwszy raz widzę zmrożoną plażę :):)

07.01.2010 10:01
Takie rarytasy tylko w Polsce :)

27.04.2010 09:48
Czy ktoś ma może wiedzę czy szampan Louis Roederer ma jakiś określony termin przydatności? Chodzi mi o tego ze zdjęcia powyżej, czyli Brut Premier.

27.04.2010 14:25
Dobre pytanie. Na pewno dużo zależy od korka (czy się nie psuje). Oczywista sprawa, że wino musi leżakować, odpowiednia temperatura, unikać słońca etc.

28.04.2010 19:07
Termin przydatności szampana? Otóż każdy szampan musi minimum dwa lata leżakować w butelce przed wprowadzeniem do handlu. To sa wymogi prawne. Pamiętajmy, że (poza szmpanami rocznikowymi) mogą to byc kupaże różnych win, z różnych nawet lat. Tak więc producent, sprzedając swoje wina, wskazuje, że nadają się one od razu do konsumpcji. Trzymanie ich zawsze wiąże się z ryzykiem Tylko rocznikowe szampany nadają się do przechowywania.

29.04.2010 08:32
O to chodziło. Czyli rozumiem, że w tym przypadku Brut Premier nie powinien czekać. No może do czasu, aż polskie truskawki pokażą się w osiedlowej Jarzynce. Dzięki.

22.12.2010 14:04
Podbijam :] Ciekaw jestem, co w tym roku będzie królowało w sylwestrową noc.

U mnie cava, tylko jeszcze nie wiem jaka

22.12.2010 16:46
Musującego nie będzie. Stawiam na czerwone, wytrawne, dobre francuskie bordeaux (oby sprzedawca się popisał), a do tego uroczysta kolacja dla przyjaciół z poledwica wieprzowa jako daniem glownym. Tylko oby niebo bylo przejrzyste.

22.12.2010 19:25
Prosecco - kilka rodzajów, między innymi Torralta i Santa Margarita.

22.12.2010 19:29
Ja znikam na greckiego Sylwka ... więc co podadzą muszę wypić :P

22.12.2010 21:44
dominikw napisał:
Ja znikam na greckiego Sylwka ...
To było poniżej pasa ;]
Zastanawiałem się nad prosecco - tak miło je wspominam od ostatnich wakacji, a w szczególności Prosecco Veneto Cantine Riondo, ale głos decydujący miała Justyna... i wybrała Hiszpanię

01.01.2011 21:04
Prosecco :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem