Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Pizza z tuńczykiem, oliwkami i kaparami

04.02.2013 20:43

Rioja - zaczynamy

04.02.2013 20:44
Ciasto - gnieciemy, gnieciemy i... gnieciemy :]

04.02.2013 20:44
i wałkujemy, aby było cieniutkie.

04.02.2013 20:45
Na początek smarujemy sosem pomidorowym

04.02.2013 20:47
Sypiemy trochę startego sera żółtego, tuńczyka z puszki i czarnych oliwek

04.02.2013 20:48
I kapary

04.02.2013 20:50
Agnieszka wspominała o 14-15 minutach w piekarniku. Ja po 11-12 powiedziałem STOP :)

04.02.2013 20:55
Myślę, że jak na pierwsze podejście do przyrządzenia pizzy to wyszło rewelacyjnie. A z racji tego, ze zrobiłem dwie kulki to po zjedzeniu pierwszej od razu przyrządziliśmy drugą. Tym razem z szynką parmeńską i salami :) Fotki niebawem.

04.02.2013 20:57
Pychotka! :)

04.02.2013 21:10
Pięknie, pięknie drogi uczniu. Spróbuj dać mozarelle, wtedy ser się tak mocno nie spiecze. A co do czasu to wszystko kwestia pieca - trzeba wyczuc. Ważne żeby byla chrupiąca. Super na górze smakuja suszone pomodory i dodaja smaku jak spłynie z nich zalewa.

04.02.2013 21:17
A do pizzy rewelacyjna Crianza Vina Alarba 2005

04.02.2013 21:19
Teraz będę kombinował ze smakami. Dzięki za przepis na ciasto :)

04.02.2013 21:34
Jak mam się jeszcze poczepiać to trochę mocniej trzeba rozwałkować:) Z wina myśmy zaczęli od Fiulot Barbera d'asti - też polecam

04.02.2013 21:59
Bałem się, że się porwie ;)
Następnym razem jeszcze bardziej ją pomęczę.

04.02.2013 22:34
@Zmisiek, masz jeszcze tę Crianzę u siebie? :)

04.02.2013 23:26
Super !!! A jaka relacja :) To ja spytam co tak mało kaparów :DDDD , a tak serio właśnie sobie przypomniałem jak chodziłem na pizze z tuńczykiem z Szanowną Konkubina na randki ... kiedy to było :D, czas zrobic re-play w domuJUtro ide po drożdze ..., a tylko SzK nie ma :P

05.02.2013 17:54
Jeszcze jest* :) Na co dzień wolę podstawowe Tempranillo, ale Crianza co pewien czas....



*-aczkolwiek nie są to już oszałamiające ilości

Przy okazji, Dominiku, Barbera przyjechała, czeka jeszcze na odbiory, myślę, że od czwartku będzie dostępna :)

05.02.2013 17:56
Jesteście ..... ech, nawet nie wiem jak to nazwać!!! Kurcze, pizzę muszę zrobić!!!

05.02.2013 19:18
zmisiek1 napisał:

Jeszcze jest* :) Na co dzień wolę podstawowe Tempranillo, ale Crianza co pewien czas....



*-aczkolwiek nie są to już oszałamiające ilości

Przy okazji, Dominiku, Barbera przyjechała, czeka jeszcze na odbiory, myślę, że od czwartku będzie dostępna :)



05.02.2013 19:18
Ej czy to moja Barbera przyjechała?

05.02.2013 20:27
Zbyszek, w jakiej teraz jest cenie (bo tutaj jest kilka cen)? Znajdzie się karton - 6szt.? :]

05.02.2013 23:43
Rioja- tak, mam nadzieję, że jutro już będzie "uwolniona" rocznik 2011, warto porównać z tym co jeszcze jest czyli 2008.

Pawle, nie wiem jakim cudem ja wpisałem cenę 55. Ty z kolei wpisałeś cenę po rabacie (w sumie- faktyczna cena końcowa) Szóstka jak najbardziej będzie, cena półkowa to 44,- czyli dla NW cena końcowa jest taka jak Ty napisałeś

06.02.2013 00:41
oki doki :) o ja Barbere też chcę :) ... co do pizzy kupiłem drożdże i tuńczyka, ale nadal myśl o czekaniu na wyrośniecie spowodowała pożarcie śledzi i ozorków ...

06.02.2013 19:02
Sezon na Barberę oficjalnie uważam za otwarty
Obejrzana, sprawdzona, podbita-uwolniona! Jakby co, to na maila


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem