Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Ziemniaki z ogniska wersja domowa !!!

05.03.2013 00:14



Rewelacja ! Lubicie ziemniaki z ogniska ? ... ale, że co mówicie ... zima ? Hmmm no to problem...u brak ! Myjemy ziemniaki w łupinach i obtaczamy w mące, wersja light mąka sól, ja oczywiście nie wytrzymałem i zrobiłem tak ...
- mąka pszenna, kukurydziana, krupczatka + sól, pieprz, mielony kminek, kurkuma, rozmaryn, majeranek

Do piekarnika 200 st. 1-1,5 h

Oczywiście same ziemniaki z masełkiem ...nudaPolecam do nich pstrąga i sałatkę z roszponki, ciecierzycy , pomidorków koktajlowych i sosu vinegrette.





Wino: dowolne z Arneis

05.03.2013 01:09
np. Roero Arneis 2011...

05.03.2013 01:23
dorzucaj do Barbery ! oraz Poggio Stella Rosé IGT 2010 ... i cos jeszcze wybiorę

05.03.2013 08:08
Ogon i głowa nie zmieściła się na patelni? :]

05.03.2013 09:14
Czekaj czekaj Paweł jutro Dominik zaserwuje głowę z pióropuszem z ogona oczywiście z kurkumą rozmarynem i tymiankiem na ściółce z rucoli delikatnie skropionej sosem musztardowym:) A w oczodołkach rodzynki w koniaku:)

05.03.2013 09:16
Szanowna Konkubina nie lubi widoku rybiej głowy :D, ale fakt nie zmieściłyby się na patelni ;)

05.03.2013 11:38
hehehehhehePięknie to ujęłaś ;)

05.03.2013 21:24
o.k. Rioja !!! Zabieram się za Twoja propozycję MENU :DDDD


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem