Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Terminal w firmie

15.12.2025 14:42

Prowadzę małą firmę budowlaną i chciałbym zacząć przyjmować płatności kartą, bo klienci coraz częściej o to pytają. Problem w tym że nie mam pojęcia jak to wdrożyć. Czy to jest skomplikowane? Trzeba podpisywać jakieś umowy z bankiem? Ile czasu zajmuje załatwienie takiego terminala? I jeszcze jedno - słyszałem że są jakieś różne rodzaje terminali, stacjonarne i przenośne, nie wiem co wybrać bo czasem jeżdżę do klientów.

16.12.2025 10:30
Wdrożenie płatności kartą wcale nie jest takie skomplikowane jak mogłoby się wydawać, ale faktycznie jest kilka kwestii do przemyślenia. Co do procedury - tak, trzeba podpisać umowę acquiringową z bankiem lub operatorem płatności, ale to zazwyczaj można załatwić online lub przez doradcę. Terminal najczęściej dostajesz w ciągu kilku dni roboczych. W Twojej sytuacji, skoro jeździsz do klientów, najlepiej sprawdzą się terminale przenośne (mobilne) z kartą SIM - nie potrzebujesz wtedy Wi-Fi, działają wszędzie gdzie jest zasięg. Są też takie małe terminale które podłączasz do telefonu przez Bluetooth, to dobra opcja na start bo są tańsze. Polecam zajrzeć tutaj: https://polskabezgotowkowa.pl/ - znajdziesz tam kompleksowe informacje o różnych rodzajach terminali, kosztach i całym procesie wdrożenia. Są tam też porównania ofert różnych dostawców, co bardzo ułatwia wybór. Warto też sprawdzić czy Twój bank firmowy ma jakąś ofertę dla swoich klientów, czasem mają lepsze warunki.