Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Hyde Park - Wybór komory chłodniczej w restauracji

16.12.2025 12:00

Prowadzimy restaurację z otwartą kuchnią i mamy problem z komorą chłodniczą typu walk-in. Chcielibyśmy mieć tam przeszklone drzwi żeby kuchnia wyglądała bardziej nowocześnie i profesjonalnie, ale nie wiemy czy to w ogóle możliwe do zrobienia w istniejącej komorze. Komora ma około 3x4 metry i jest w niej regał z produktami. Czy macie jakieś doświadczenia z czymś takim?

16.12.2025 12:34
W gastronomii przeszklone komory chłodnicze to coraz popularniejsze rozwiązanie, szczególnie w restauracjach z otwartą kuchnią gdzie wygląd ma znaczenie. To jak najbardziej możliwe do zrealizacji w istniejącej komorze. Firma AiFO Glass Doors specjalizuje się w takich projektach - zobacz: https://aifoglassdoors.com/pl/ - mają w ofercie kompleksowe wykonanie systemów drzwi przeszklonych dla gastronomii, w tym komory chłodnicze z drzwiami przeszklonymi. Proces wygląda tak: najpierw przyjeżdżają do Was, robią pomiar komory, omawiają Wasze potrzeby (jakie wymiary, jaki rodzaj drzwi - przesuwne czy uchylne), projektują system dopasowany do Waszej przestrzeni, produkują i montują. Mogą też doradzić w kwestii oświetlenia LED do komory, żeby produkty były ładnie wyeksponowane - w restauracji z otwartą kuchnią to naprawdę robi wrażenie na gościach. Takie rozwiązanie ma też praktyczne zalety - lepsze utrzymanie temperatury, niższe koszty energii, łatwiejszy dostęp dla kucharzy bo widzą co jest w środku bez konieczności otwierania drzwi. Dają też gwarancję i serwis, co w gastronomii jest mega ważne bo awaria chłodni to poważny problem.


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem