Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Zezwolenie na wyjazd dziecka za granicę

19.03.2026 15:09

Всім привіт!
Дівчата, потрібна ваша порада. Плануємо з донькою (9 років) поїхати на канікули до родичів у Чехію. Чоловік залишається в Польщі через роботу. Чи потрібен дозвіл від нього на виїзд дитини? І як це правильно оформити, щоб на кордоні не було проблем? Боюся, що через неповнолітню дитину можуть не пропустити або будуть довго перевіряти.

19.03.2026 15:11
Вітання! Так, дозвіл від чоловіка обов'язково потрібен. І це стосується не лише виїзду з Польщі, а й в'їзду до Чехії та повернення назад. Найкраще зробити нотаріальну згоду, бажано з перекладом на польську або англійську мову, щоб не було мовних непорозумінь.

Ми з дружиною нещодавно їздили з сином до Німеччини, і я робив такий дозвіл через сайт - https://europe-documents.com/
Там усе дуже зручно: заповнив заявку, мені зателефонували, все пояснили. Підготували текст дозволу українською та польською, з чітким зазначенням маршруту і терміну поїздки. Я завірив у нотаріуса тут, у Польщі (це зайняло 15 хвилин), і на кордоні жодних питань не виникло. Тож не ризикуйте, зробіть усе офіційно – і подорож буде спокійною.