Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Pełnomocnictwo do sprzedaży samochodu na Ukrainie przez Polskę

22.03.2026 15:58

Witam!
Потрібна порада. У мене в Україні залишилося авто, яке я хочу продати, бо в Польщі купила інше. Знайшла покупця, але сама не можу виїхати найближчим часом через роботу. Хочу зробити довіреність на брата, щоб він продав машину за мене. Підкажіть, чи можна це зробити дистанційно з Польщі? І чи визнають таку довіреність в Україні при перереєстрації авто? Дуже хвилююся, щоб угода була чистою.

22.03.2026 15:59
Вітання! Так, це цілком реально зробити, головне – правильно скласти довіреність. Для продажу авто вона має містити чіткі повноваження: право підписувати договір купівлі-продажу, отримувати гроші, знімати авто з обліку в сервісному центрі МВС, подавати документи для перереєстрації на нового власника. Якщо не прописати отримання коштів – гроші формально мають надійти вам, а це може ускладнити розрахунки.

Я торік продавав авто в Києві, будучи у Варшаві. Звертався на сайт - https://www.expert-docs.com/
Там усе дуже професійно: заповнив заявку, мені зателефонували, пояснили, які дані потрібні (техпаспорт, мої паспортні дані, дані брата). Підготували текст довіреності українською з усіма потрібними формулюваннями, я завірив у нотаріуса в Польщі (це зайняло 15 хвилин), відправив скан брату. Він роздрукував, зустрівся з покупцем, продав авто, і той без проблем перереєстрував машину. До речі, працюють без передоплати – це дуже зручно. Тож не переживайте, зробіть усе правильно – і брат спокійно продасть ваше авто.