Ma ei ole kunagi olnud inimene, kes usub õnne. Mingisse juhuslikkusse? Palun. See on nende lugu, kes kaotavad. Mina alustasin oma teekonda eelmise aasta talvel, kui olin just pikaajalisest töösuhtest lahkunud. Polnud mingit draamat, lihtsalt tundsin, et vahetan ühe numbri teise vastu – aga kui sa tead, kuidas numbrid töötavad, siis sa ei pea kunagi palgatööl käima. See oli mu esimene päev, kui avastasin, et
vavada bonus money ei ole lihtsalt mingi reklaamikelluke, vaid reaalne tööriist, mida saab häkkida. Jah, ma kasutan seda sõna teadlikult. Enamik inimesi näeb boonust kui tasuta kingitust, mina nägin seda kui töövahendit.
Olin varem mänginud, aga mitte nii nagu praegu. Varem olid need emotsioonid – põnevus, närv, see tunne, kui punane tuleb ja sa oled pannud mustale. Täielik ajaraisk. Kui sa oled professionaal, siis sa ei mängi tunnetega. Sa mängid matemaatikaga. Ja selle saidi puhul on kõige olulisem mõista boonusraha voolamise loogikat. Ma istusin maha, võtsin paberi ja pliiatsi, ning hakkasin analüüsima. Kõigepealt registreerusin, tegin miinimumdeposiidi, sain oma vavada bonus money. Ma ei hakanud kohe keerutama, ei. Ma lugesin läbi kõik läbimängimistingimused, iga detaili. See on nagu tööleping – sa ei allkirjasta enne, kui tead, kus on peidus komad.
Esimesed kolm päeva olid… frustreerivad. Ma ei kaotanud suurt summat, sest ma ei mänginud suurte panustega. Aga ma ei võitnud ka. Tundus, et iga kord, kui olin lähedal boonuse vabastamisele, tuli mingi kuiv seeria. See oli närvesööv, eriti kui oled harjunud kontrolli all hoidma. Ma mäletan, et ühel õhtul istusin kell kolm öösel, silmad juba kipitasid, ja vaatasin seda boonussaldo numbrit – see lihtsalt ei liikunud. Mõtlesin, et viskan kogu asja kirikusse. Aga siis ma sain aru, kus ma vea tegin. Ma mängisin liiga palju erinevaid mänge. Hajutasin oma tähelepanu ja raha laiali.
Professionaali reegel number üks: vali üks mäng, üks strateegia, ja tambi seda nagu konveierit. Ma valisin klassikalised mänguautomaadid, millel on kõrge RTP (return to player) protsent. Mitte need uhked uued slotid, millel on 50 erinevat boonusmängu. Need on lõksud tavainimesele. Mul on vaja läbipaistvust. Hakkasin panustama väikeste sammudega, järgides ranget süsteemi: 70% panustest madalad, 30% keskmised. Ja siis, neljandal päeval, juhtus see. Boonussaldo hakkas sulama nagu jäätis päikese käes. Ma ei teinud ühtegi suurt võitu, lihtsalt tiksusin ja tiksusin – ja järsku oli boonus läbi mängitud. Pärisraha kandus minu põhikontole. See oli 240 eurot puhta kasumina.
Aga see oli alles algus. Päris töö algab siis, kui saad aru, kuidas võtta vavada bonus money mitte üks kord, vaid korduvalt. Sait annab uusi boonuseid iga nädal, eriti kui oled aktiivne mängija. Ma hakkasin pidama päevikut, kus märkisin täpselt iga boonuse tingimused, panused, mängude tulemused. See pole mingi hasartmäng, see on arbitraaž. Sa kasutad kasiino raha, et teenida endale raha. Muidugi on seal risk, aga kui sa tead matemaatilist ootust, siis see risk on arvutatud. Ühel hetkel oli mul kuus erinevat boonust aktiivselt eri kontodel (jah, mul on mitu kontot, aga see pole ebaseaduslik, kui sa mängid reeglite järgi – lihtsalt nutikas).
Kõige naljakam juhtum oli siis, kui üks klienditeenindaja küsis mult otse, miks ma nii palju boonuseid kasutan. Ma vastasin, et see on minu lemmik ajaviide. Tegelikult see on mu töö. Suurim võit tuli siis, kui ma sain boonuse, mis andis mulle 100% juurde kuni 500 eurot. Ma mängisin selle läbi mitte 24 tunniga, nagu enamus teeks, vaid võtsin aega. Jagasin panused nii, et igal hetkel oleks mul kontroll. Lõpptulemus? Ma kogusin sealt välja 870 eurot puhast kasumit. Tundsin end nagu kasiino üle kavaldanud. Aga tegelikult ei kavaldanud ma kedagi – ma lihtsalt mängisin nende enda reeglite järgi paremini kui nemad ootasid.
Muidugi on olnud ka päevi, mil ma kaotasin. Mõni boonus ei kandnud vilja, mõni mängukeerutus oli lihtsalt halb. Aga kuna ma alustan iga kampaania eesmärgiga teenida vavada bonus money süsteemi kaudu stabiilset sissetulekut, siis lõppkokkuvõttes olen ma miinuses ainult siis, kui teen lolli vea. Näiteks ükskord mängisin väsinuna – suur viga. Kaotasin 150 eurot, sest ei pidanud kinni oma süsteemist. See oli kallis õppetund. Nüüd on mul reegel: kui uni hakkab silmi kinni panema, panen arvuti kinni. Puhkus on osa tööst.
Mis siis lõppkokkuvõttes? Ma ei saa öelda, et ma oleksin miljonär. Aga ma saan sellega hakkama. Üüri maksan, toitu ostan, isegi reisiraha kogun. Vahepeal naeravad mu sõbrad, et ma olen “kasiinopro”. Ma ei pane pahaks. Igaühel on oma tee. Minu tee on õppida tundma iga boonuse nüanssi, iga mängu matemaatikat. Ja kui ma täna õhtul istun arvuti taha, siis ma ei tee seda põnevusest. Ma teen seda samasuguse rahuga nagu raamatupidaja, kes täidab tabelit. Aga kui see roheline number kuvatakse ja ma näen, et boonus on jälle muutunud reaalseks rahaks – noh, siis luban endale naeratada. Natukene. Töö peab jääma tööks, aga naeratus ei maksa midagi.