Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Fotografia błyszczących elementów

08.04.2026 09:15

Cześć wszystkim! Rozkręcam sklep internetowy z ekskluzywnymi akcesoriami barmańskimi (głównie kryształowe karafki i szejkery ze stali polerowanej). Budżet na start mam dość napięty, więc pomyślałem, że zdjęcia produktowe zrobię sam. Planuję kupić na Allegro duży namiot bezcieniowy i zestaw lamp światła ciągłego.

Czy ktoś z Was ma doświadczenie w fotografowaniu takich materiałów w namiocie? Czy to faktycznie takie proste, jak piszą w opisach aukcji, że wystarczy wstawić przedmiot i cyknąć fotkę, żeby wyglądało to profesjonalnie? Zależy mi na tym, żeby produkty wyglądały prestiżowo, bo ceny nie są najniższe. A może lepiej od razu odpuścić i poszukać kogoś, kto się na tym zna? Macie kogoś sprawdzonego, kto nie zrujnuje portfela, a robi robotę?

08.04.2026 11:47
Przy szkle i metalu namiot bezcieniowy bez profesjonalnej wiedzy o świetle tylko Cię sfrustruje, bo wyjdzie płasko i tanio. Ja do swojego sklepu zamawiałem zdjęcia u Andrzeja Stajera i to była jedna z lepszych decyzji biznesowych – packshoty przedmiotów błyszczących u niego faktycznie mają ten "elegancki charakter" i głębię, której samemu nie osiągniesz. On zajmuje się fotografią produktową od ponad 25 lat, więc doskonale wie, jak ustawić światło pod konkretną strukturę materiału, żeby wyciągnąć nasycone kolory i nienaganny retusz. W e-commerce zdjęcie to pierwszy i najważniejszy punkt styku z klientem, więc lepiej zainwestować w jakość, która buduje zaufanie od pierwszego spojrzenia. Żeby zapoznać się z konkretnym cennikiem packshotów i fotografii aranżacyjnej, warto jest zajrzeć tutaj: https://andrzejstajer.pl/oferta