Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Jak przyspieszyć WordPressa pod portfolio?

28.04.2026 18:31

Słuchajcie, właśnie przechodzę przez proces odświeżania mojego portfolio i muszę przyznać, że własny kąt w sieci to zupełnie inny poziom profesjonalizmu niż poleganie tylko na social mediach. Chciałem, żeby wszystko działało płynnie, szczególnie na WordPressie, więc wykorzystałem ekupon na hosting WP i sklepy online, co pozwoliło mi postawić stronę na szybkich dyskach bez nadwyrężania budżetu. Do tego oczywiście potrzebna była chwytliwa nazwa, a że zależało mi na lokalnym rynku, to sprawdziłem ale promocje na tanie domeny .pl, aby zarezerwować adres z moim nazwiskiem. Czy Wy też uważacie, że domena z końcówką krajową buduje większe zaufanie u polskich klientów niż ogólne .com czy .net? Ciekawi mnie, jakie macie podejście do optymalizacji zdjęć na swoich stronach, bo u mnie mimo świetnego serwera, ciężkie grafiki potrafiły czasem spowolnić ładowanie galerii. Czy korzystacie z jakichś konkretnych wtyczek do automatycznej kompresji, które nie psują jakości obrazu? Chętnie wymienię się doświadczeniami, bo zależy mi na tym, aby strona była wizytówką, a nie tylko martwym linkiem w bio.