Hər səhər saat 8-də oyanıram, kompüteri açıram və ilk iş olaraq
mostbet logo ilə qarşılaşıram. Bu mənim üçün sadəcə bir loqo deyil – bu mənim iş masamın, mənim ofisimin rəmzidir. Üç ildir ki, bu saytda peşəkar şəkildə oynayıram və bu müddət ərzində o qədər çox şey yaşamışam ki, adi insanların ömrünə sığmaz. Mən fəhlə deyiləm, mühəndis deyiləm, müəllim deyiləm – mən peşəkar qumarbazam. Bəli, bu günlərdə bu sözə pis məna verirlər, amma mənim üçün bu, sadəcə bir peşədir. Necə ki, bankir pulları idarə edir, mən də öz strategiyamla oyunu idarə edirəm.
Başlanğıcda hər şey çox çətin idi. İlk altı ay mən sadəcə uduzurdum. Elə günlər olurdu ki, hesabımda sıfır qalırdı, amma mən dayanmırdım. Çünki bilirdim ki, bu işdə əsas şey təcrübədir. Hər uduzmuş oyun mənə bir dərs idi, hər səhv addım yeni taktikanın əsası idi. İndi isə... indi mən həftədə orta hesabla 2-3 min dollar qazanıram. Bəli, bəzən 5-6 min olur, bəzən 1 min, amma ortalama budur. Və ən əsası – mən nə vaxt dayanacağımı dəqiq bilirəm. Bu, ən vacib bacarıqdır.
Bir dəfə, təxminən iki il əvvəl, mən elə bir gün keçirdim ki, yəqin ki, heç vaxt unutmayacağam. Həmin gün səhər saat 10-da başladım. Adətən mən poker oynayıram, çünki bu oyunda şansdan çox bacarıq önəmlidir. Amma həmin gün bir az rəngarənglik istədim – ruletka seçdim. Əvvəlcə hər şey qaydasında idi, kiçik məbləğlərlə oynayırdım, strategiyamı tətbiq edirdim. Sonra birdən-birə dalğa başladı – arxa-arxaya qırmızı rəng gəlirdi. Mən qara rəngə mərc edirdim və uduzurdum. 20 dəqiqə ərzində 400 dollar itirdim. Həmin an, etiraf edim ki, bir az əsəbləşdim. Amma peşəkar oyunçu kimi bilirəm ki, emosiyalar işimdə ən böyük düşməndir.
Özümü topladım, bir fincan qəhvə dəmlədim, pəncərənin qarşısında 5 dəqiqə dayandım və yenidən masaya qayıtdım. Bu dəfə mərc ölçülərini dəyişdim – daha kiçik addımlarla, daha təmkinli. Və sonra baş verənlər... mən buna "hesablaşma" deyirəm. O gün ruletka 11 dəfə ardıcıl olaraq mənim istədiyim rəngi verdi. 11 dəfə! Bu, ehtimal nəzəriyyəsinə ziddir, amma bu, reallıqdır. 40 dəqiqə ərzində mən itirdiyim 400 dolları geri qaytardım, üstəlik əlavə 750 dollar qazandım. Hisslər... təsəvvür edə bilərsinizmi? Nəbzim o qədər sürətlənmişdi ki, sanki idman yarışında idim. Amma ən vacibi – mən dayandım. Bəli, daha çox qazana bilərdim, amma mən qaydalarımı bilirəm: gündəlik həddim 1000 dollardır. Çatdım – çıxdım.
Bu işdə ən çox xoşuma gələn məqam strategiya qurmaqdır. Mən hər oyunu əvvəlcədən planlaşdırıram: bu gün nə oynayacağam, hansı mərc həddi ilə, nə vaxt ara verəcəyəm. Mənim üçün mostbet logo ekranda yananda artıq beynim "iş rejimi"nə keçir. Necə ki, yazıçı boş vərəq görəndə yazmağa başlayır, mən də bu loqonu görəndə oyuna hazırlaşıram. Tanışlarım tez-tez soruşurlar: "Qorxmurusan ki, uduzarsan?" Mən gülürəm. Əlbəttə ki, uduzuram. Bu, işin bir hissəsidir. Amma mən uduzduğum zaman həmin anı təhlil edirəm – səhv nə idi? Çox risk etdim? Çox sürətli oynadım? Hər uduzuş mənim üçün növbəti qələbənin təməlidir.
Bir dəfə mənimlə maraqlı bir hadisə baş verdi. Gecə yarısıydı, yata bilmirdim, dedim gedim bir az blackjack oynayım. Başlanğıcda hər şey pis getdi – üst-üstə 5 oyun uduzdum. Artıq bağlayıb yatmaq fikrindəydim, amma birdən ağlıma bir fikir gəldi: "Bəs əks strategiyanı sınaqdan keçirsən?" Yəni, həmişə etdiyimin tam əksini edim. Və nə? İnanılmazdır, amma bu işə yaradı. O gecə mən 2 saat ərzində 1300 dollar qazandım. Təbii ki, bu bir dəfəlik şans idi, amma bu təcrübə mənə göstərdi ki, bəzən ən yaxşı strategiya çeviklikdir. Bəzən qaydaları pozmaq lazımdır ki, yeni qaydalar yaradasan.
İndi mən artıq o qədər təcrübəyəm ki, oyunun nə vaxt dəyişəcəyini hiss edirəm. Elə bir an gəlir ki, kartların düzülüşündən, ruletkanın fırlanma sürətindən, hətta krupinyerin davranışından nəsə başa düşürsən. Buna "oyunun nəfəsi" deyirəm. Və həmin an, mostbet logo yenə göz önündədir – sanki mənə deyir: "Bura sənin yerindir, davam et." Amma davam etmək həmişə qazanc demək deyil. Mən elə günlər yaşamışam ki, hər şey əleyhimə olub. Amma bilirsiniz nə maraqlıdır? O günlərdə də mən özümü peşəkar kimi hiss edirəm. Çünki peşəkar uduzmağı da bacarmalıdır. Gəlin açıq deyim: bu işdə ən böyük səhv uduzanda qəzəblənməkdir. Qəzəb sənin ağlını bulandırır, və sən daha da çox uduzursan. Mən isə uduzanda sadəcə "bugün belədir" deyib, masanı tərk edirəm. Və ertəsi gün səhər saat 8-də təzədən başlayıram.
Bu peşəni seçməyimə görə peşman deyiləm. Bəli, bu qeyri-adi, bəli, cəmiyyət bunu anlamır, amma bu mənim həyatımdır. Mən öz qaydalarımla yaşayıram, öz pulumu qazanıram, öz vaxtımı idarə edirəm. Və ən əsası – mən bu işi sevirəm. Hər gün yeni çağırışdır, hər oyun yeni hekayədir. Mən artıq mostbet logo görəndə qorxu yox, həyəcan hiss edirəm. Sanki tanış bir dostun səni işə çağırmasıdır. Və mən gəlirəm. Çünki bu mənim işim, mənim peşəm, mənim seçimimdir.
Ən son məsləhətim? Kimsə bu yola girmək istəyirsə, desin: bunu oyun kimi yox, iş kimi qəbul et. Öyrən, səhv et, analiz et, inkişaf et. Və ən vacibi – öz həddini bil. Nə vaxt dayanacağını bilirsənsə, bu oyunda həmişə qalib gələrsən. Mən üç ildir bu qayda ilə yaşayıram və hələ ki, bir gün belə peşman olmamışam. Mostbet logo – bu mənim gündəlik iş masamdır, və mən sabah yenə səhər 8-də bura qayıdacağam. Çünki pul qazanmaq asan deyil, amma mən bunu bacarıram.