Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Jakie biurko regulowane wybrać dla dziecka?

13.08.2026 22:57

Przymierzamy się właśnie do zakupu pierwszego porządnego biurka dla córki, która od września idzie do szkoły. Do tej pory miała taki mały stolik, ale teraz zaczyna się więcej pisania, rysowania, pewnie też siedzenia przy komputerze, więc chciałbym podejść do tematu trochę sensowniej. Zastanawiam się głównie nad biurkiem z regulacją wysokości, żeby nie trzeba było za dwa czy trzy lata znowu kupować nowego. Trafiłem ostatnio na https://biurkamoll.pl/ i zacząłem przeglądać modele MOLL. Jest tam kilka różnych biurek, m.in. Joker, Sprinter czy Champion, i przyznam, że trochę zgłupiałem, bo na pierwszy rzut oka różnice nie są dla mnie aż tak oczywiste. Najbardziej interesuje mnie właśnie praktyczna strona użytkowania. Czy taka regulacja wysokości faktycznie jest wygodna na co dzień i czy dziecko samo z niej korzysta, czy raczej ustawia się raz i potem już nikt tego nie rusza? Ciekawi mnie też regulacja kąta blatu, bo wcześniej nawet nie brałem czegoś takiego pod uwagę. No i oczywiście kwestia stabilności, bo córka potrafi się mocno oprzeć o biurko podczas rysowania :) Jeśli ktoś ma takie biurko MOLL już jakiś czas, to jak się sprawuje po paru miesiącach albo latach? Szczególnie chętnie poczytam opinie rodziców, którzy kupowali je dla pierwszoklasisty. Czy rzeczywiście warto iść w regulowane biurko od początku, czy lepiej zacząć od czegoś prostszego?