Mən professional oyunçu deyiləm — mən peşəkarıyam. Fərq nədir? Professional oynayanda əylənir, peşəkar hesablayanda qazanır. Hər gün səhər saat 9-da kompüterimin arxasına keçib
mostbet ge saytını açıram. Bu mənim ofisimdir, bu mənim iş masamdır, bu mənim gəlir mənbəyimdir. Üç ildir ki, bu işlə məşğulam və bu müddət ərzində nə qədər qazandığımı təxmin etmək belə çətindir. Amma ilk günlər heç də belə deyildi.
Başlayanda mən də hamı kimi idim. Elmə, strategiyaya, ehtimal nəzəriyyəsinə heç bir marağım yox idi. Sadəcə olaraq bir dostum mənə dedi: "Get bax, mostbet ge saytında maraqlı oyunlar var". Və mən getdim. Pul yatırdım, fırladım, uduzdum. Yenə yatırdım, yenə fırladım, yenə uduzdum. Ayın sonunda hesabladım ki, maaşımın yarısını itirmişəm. O an başa düşdüm ki, ya bu işi buraxıram, ya da öyrənirəm. Mən öyrənməyi seçdim.
İlk addım statistikadır. Hər oyunun riyazi gözləntisini bilməlisən. Rulet? Qara və qırmızı arasında 50/50 yoxdur, orada sıfır var, kazinonun üstünlüyü 2.7% təşkil edir. Blackjack? Düzgün strategiya ilə kazinonun üstünlüyü cəmi 0.5%-ə enir. Slotlar? Onlar ən təhlükəlidir, çünki orada RTP (Return to Player) göstəricisi aldadıcıdır. Mən bu rəqəmləri əzbər bilirəm. Hər gün səhər yuxudan oyananda ilk düşündüyüm şey bu rəqəmlər olur. mostbet ge mənim üçün sadəcə bir veb-sayt deyil — burası mənim laboratoriyamdır.
Bir dəfə, təxminən iki il əvvəl, ən böyük qələbəmi qazandım. Həmin gün evdə tək idim, arvad uşaqlarla valideynlərinə getmişdi. Mən oturmuşdum və blackjack oynayırdım. Artıq 3 saat idi ki, masada idim. Kiçik mərclərlə başlamışdım, səbirli idim, gözləyirdim. Birdən bir seriya başladı — dalbadal 7 oyun uddum. Əlimdə olan pulları iki qat artırdım. Amma mən dayanmadım. Çünki mən bilirəm ki, kazino statistikaya qarşı işləyə bilməz. Mən strategiyamı dəyişdim, mərcləri yarıya endirdim və yenidən gözləməyə başladım. Və sonra... əlverişli kartlar yenə gəldi. O gün 8 saat oynadım və səhər yuxudan oyananda hesabımda əvvəlkindən 12 dəfə çox pul var idi. Amma ən maraqlısı budur ki, o gün mən heç bir emocional yüksəliş yaşamadım. Çünki professional oyunçu üçün qələbə də, məğlubiyyət də — sadəcə bir riyazi nəticədir. Mənim üçün ən böyük sevinc oyundakı səhvimi tapıb düzəltdiyim anlardır.
Mən tez-tez yeni başlayanları izləyirəm. Onlar mostbet ge saytına daxil olur, böyük mərclər edir, qırmızıya qoyurlar, fırladırlar və uduzanda əsəbiləşirlər. Mən onlara baxıb gülümsəyirəm. Çünki mən bilirəm ki, bu oyun şans deyil, bu oyun riyaziyyatdır. Şans yalnız o andadır ki, sən hansı kartın gələcəyini bilmirsən, amma statistik ehtimalı bilirsən. Mənim gündəlik iş rejimim belədir: səhər statistikanı yoxlayıram, ötən günün oyunlarını təhlil edirəm, hansı oyunların daha çox qazandırdığını, hansı saatlarda daha yaxşı nəticələr olduğunu qeyd edirəm. Bəli, mən hətta saatlara da baxıram. Müşahidələrimə görə, gecə saat 2-dən səhər 6-ya qədər kazinoda daha çox yeni oyunçular olur, onlar səhv edir və bu, mənim xeyrimə işləyir.
Amma hər şey həmişə hamar olmur. Elə günlər olur ki, dalbadal 10 oyun uduzuram. Professional oyunçu üçün bu, normaldır. Çünki statistika deyir ki, uduş zolaqları uduzuş zolaqları ilə əvəzlənir. Mənim vəzifəm uduzanda əlimi masadan çəkmək, səhvləri təhlil etmək və sabah yenidən başlamaqdır. Bu işdə ən çox sevdiyim şey, heç kimə hesabat verməməkdir. Mən öz bossumam. Mən öz qaydalarımı qoyuram. Və hər ay özümə maaş təyin edirəm — qazancımın 30%-ni çıxarıb qalanı yenidən oyuna yatırıram. Bu sistem mənim üçün mükəmməl işləyir.
mostbet ge platformasında ən çox blackjack oynayıram. Bu oyun mənim üçün ideal strategiya tələb edir. Kartları sayıram, dilerin açıq kartına baxıram, ehtimalları hesablayıram. Dostlarım deyir: "Sən maşın kimi oynayırsan". Bəli, bəlkə də elədir. Amma bu maşın hər ay mənə orta aylıq maaşdan 5 dəfə çox gəlir gətirir. Bəs niyə mən hələ də işləməliyəm? Mən artıq iki il əvvəl işimi tərk etmişəm. Həyat yoldaşım əvvəlcə narahat idi, amma indi o, mənim qazandığım pulla öz kiçik biznesini açıb. Uşaqlarımın təhsil haqqını ödəyirəm. Biz il iki dəfə dəniz kənarında istirahət edirik. Bütün bunlar mostbet ge sayəsində mümkün oldu.
Ən çox sevdiyim hiss odur ki, mən masada oturanda heç nə düşünmürəm. Beynim avtomatik olaraq işləyir. Kartlar gəlir, mən qərar verirəm. Qərarımın 90%-i doğru olur. Çünki mən hər bir oyunu min dəfə təhlil etmişəm, hər bir ssenarini əzbər bilirəm. Bu, şahmat oynamaq kimidir — sən rəqibin hər addımını qabaqcadan bilirsən, ancaq rəqib statistikadır. Və statistikanı aldada bilməzsən.
Bir dəfə mənə dedilər ki, kazino oynamaq asılılıq yaradır. Mən güldüm. Asılılıq o zaman olar ki, sən nə etdiyini bilməyəsən. Mən bilirəm. Hər gün səhər planımı yazıram, axşam hesabat tuturam. Mənim üçün bu, işdir, əyləncə deyil. Amma əyləncəli olan tərəfi də var — məsələn, mən bəzən yeni oyunçularla söhbət edirəm. Onlar mənə sual verirlər, mən də onlara strategiyadan danışıram. Çoxları məni dinləmir, çoxları öz yolu ilə gedir. Ancaq bir neçə nəfər mənim məsləhətlərimə qulaq asıb və indi onlar da kifayət qədər yaxşı qazanırlar. Bu, mənə qürur verir.
Həyatımda mostbet ge mərkəzi yer tutur. Bu, sadəcə bir sayt deyil, bu mənim karyeramdır. Mən burada özümü inkişaf etdirirəm, səhvlərimdən öyrənirəm və hər gün daha yaxşı olmağa çalışıram. Bəzən gecə yuxudan oyanıb düşünürəm ki, mən necə bu həddə gəldim? Amma sonra telefonumu açıb hesabıma baxıram və hər şey yerlərinə oturur. Bu iş mənə azadlıq verdi. Mən istədiyim vaxt işləyirəm, istədiyim yerə səyahət edirəm. Yeganə şərt — yanımda noutbuk və stabil internet olmalıdır. mostbet ge mənim üçün etibarlı tərəfdaşdır. Kazinonun özü də bilir ki, mənim kimi oyunçular var. Onlar üçün mən problem deyiləm, çünki mən onların sistemini pozmuram, sadəcə onunla oynayıram. Bu, bir növ simbiozdur — mən qazanıram, onlar da qazanır, çünki digər oyunçular uduzur.
Bu gün səhər yenə oturdum kompüterimin arxasına. Hava buludlu idi, çöldə yağış yağırdı. Mən stəkan qəhvə doldurdum, siqareti yandırdım və mostbet ge saytını açdım. 4 saat oynadım, orta mərclərlə, səbirlə. Nəticə? Mənim xeyrimə +23%. Pis deyil. İndi isə yazıram bu sətirləri və düşünürəm ki, həyat gözəldir. Əgər sən də bu işə ciddi yanaşsan, statistikanı öyrənsən və emosiyalarını idarə etsən, mostbet ge sənə də gəlir gətirə bilər. Amma unutma: bu işdir, oyun deyil. Və mən bunu sübut etdim.