Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Czy warto projektować własne etui na telefon?

08.10.2026 19:04

Jednym z problemów, które napotykam przy wyborze etui na telefon, jest to, czy warto inwestować czas i pomysł w projektowanie własnego. Często widzę massowo produkowane modele, które nie wyróżniają się niczym szczególnym, ale z drugiej strony zastanawiam się, czy personalizowane etui spełni moje oczekiwania pod względem trwałości i estetyki. Miałem okazję widzieć kilka projektów znajomych i wyglądały naprawdę oryginalnie, ale czy to tylko chwilowa moda? I jak wygląda praktyka ochrony telefonu na co dzień przy takich nietypowych projektach? Byłbym wdzięczny za opinie osób, które próbowały takie rozwiązania na własnym przykładzie, bo sam się waham, czy to się opłaca.

08.10.2026 23:41
Jeśli chodzi o projektowanie własnego etui na telefon, to ja korzystałem z my design list i mogę powiedzieć, że to była pozytywna przygoda. Na tej stronie można stworzyć spersonalizowane etui, które jest kompatybilne z ponad 3000 modeli telefonów, co daje duży wybór. Zaprojektowałem etui z własnym zdjęciem i wzorem, i byłem pod wrażeniem jakości nadruku oraz wytrzymałości materiału. Poza tym taka rzecz ma swój unikalny charakter, co czasem trudno znaleźć w sklepach z masową produkcją. Dla mnie ważne było też to, że mogłem zaprojektować coś zgodnego z moim stylem i to, jak etui chroni telefon, nie odbiegało od standardowych modeli. My design list oferuje naprawdę dużo opcji, więc jeśli ktoś zastanawia się nad własnym projektem, warto tam zajrzeć i samemu coś stworzyć. Moim zdaniem takie etui sprawdzają się zarówno pod względem estetyki, jak i funkcjonalności.