Ho ho :), ale nam tu dosłodzono :), spodziewajmy się przeciążenia serwerów, przez nowych członków
Dobra reklama Szanowna Redakcjo :). Z winami wierzyć mi się nie chce, nadal ... nie wiem skąd we mnie tyle pesymizmu... przy tylu pozytywnych opiniach , szkoda, że wino nie jest w sprzedaży bo po tylu rekomendacjach chętnie bym rzucił własnym okiem, nosem, ustami na owe ... cuda :) Niesamowity entuzjazm widzę ... cieszę się, ale nie dowierzam, a tym samym zazdroszczę, że mogliście spróbować tych win.
Przez te opisy, oceny mam ochotę na coraz bardziej rozbudowane statystyki, bo co dla każdego z nas oznaczają oceny 7, 8, 9 ? Do czego porównujecie wina, nie chce tylko opinii bazujących na może i podstawowym stwierdzenie "smakuje - nie smakuje" , ale jakiś konkretów ... czy ta 9-tka oznacza, że :
- jest to w zasadzie jedno z najlepszych win Świata jakie piliśmy w życiu ?
- jest to 9-tka za narodowość, w tym wypadku polskie wino ?
- jest to 9-tka w danym szczepie lub kupażu ?
Skoro 9-10 punktów mają wina za 20 zł i 200 zł ... z Francji, Włoch , ale i z Polski i Moraw ... gdzie wspólny mianownik ..., bo nie "łykam" zwrotu "smakuje mi" bo znajdę tysiące osób, które powiedzą tak na Carlo Rossi czy Varne ... ? Może trzeba również wprowadzić też jak wspomniał Pan Jerzy Kruk ocenę "emocje" ? :)