Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Tagliatelle z małżami

01.04.2012 18:43

Przepis zgarnięty stąd:
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/mule/makaron_z_malzami/przepis.html

Właściwie miała być wzorem Dominika zagadkowa niedziela i miałem wrzucać poszczególne etapy i się znęcać, ale tylko zajawki pofruną.






Efekt końcowy:


Wykorzystane do produkcji zostało Trebbiano Rubicone IGT (import własny Alma)
http://alma24.pl/produkt/163309888/wino-trebbiano-rubicone-igt
Takie samo zostało spożyte z potrawą.

01.04.2012 18:58
Cudownie, wiedziałem, że ten dział ma przyszłość :) Też często czerpię inspirację z Kwesti Smaku, polecam jeszcze ArtKulinaria i Perfetto

02.04.2012 10:24
Wygląda pysznie :)
Jakiej śmietany używacie do takich sosów? Żółtą "łaciate"?

02.04.2012 10:39
Ja nie ukrywam lubie nawet 30% ;), ale często 18%, łaciatą lub bodajże Krasnystaw, a z gęstych Szefa Kuchni 22%.

02.04.2012 14:50
18% EkoŁukta (nawet jak przepis mówi, że 30%). Jako jedyna z przetestowanych zachowuje się zgodnie z oczekiwaniami.

02.04.2012 15:16
Eko Łukta ? A co to, gdzie to?

02.04.2012 16:55
Wyguglać można :)
http://www.ekolukta.pl/
Do nabycia oczywiście w Almie ;)

02.04.2012 21:58
Po pierwsze czy ja wygladam na kogoś komu chce sie googlać :P, a po drugie na stronie producenta nie znalazłem gdzie sprzedaja :)))


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem