11.04.2012 10:25
Przepis...
- 1/2 czerwonej papryki i 1/2 zielonej papryki ... pokroić w małe paski,
- 250g białej kapusty pokroić cieniutko
- 1 cebula drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- bulion,
- 300 g łososia
- śmietana 18-30% (wedle upodobań)
- 2 łyżeczk przecieru pomidorowego Pudliszki
- 1 opakwoanie krojonych pomidorów Podravka
Masło rozpuścić i zeszklic cebulę z czosnkiem, posypać mieloną papryką i kminkiem, wymieszać poddusić.
Dolać bulion warzywny, dodać przecier i pomidory, paprykę i kapustę. Gotować ... w zależności jakie lubimy warzywa miękkie czy chrupkie :). Wyłaczyć "ogień" wrzucić pokrojonego w kostke łososia i zaciągnać śmietaną ( w przepisie kwaśną, ja miałem słodką i było o.k. :) Nie gotować już z rybą, dojdzie w 2-3 minuty :)
Wino : Gewurztraminer Tramin Cerveny PW Baloun Vinery 2007