Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Tortilla hiszpańska a'la Pascal ver. deLuxe

02.09.2012 00:33









Przepis Pascala (LIDL) wzbogacony o "deLuxe": papryka, bazylia, pomidor i trochę oscypka.

Przepis: http://kuchnialidla.pl/#/pascal,9.html

Wino ? ...a to hit wieczoru , z wyprawy do Wiednia przywiozłem wina z ... Moraw :) zakupione w czeskim Coop-ie ...(co za nazwa :) ), pierwszy raz trafiłem na Irsai Oliver, więcw stresie otwierałem ... a tu jak krzyżówka muskata i traminera, bajeczne słodkie aromaty , a w ustach pełna wytrawność ... Polecam.

02.09.2012 12:19
Jak długo smażysz tortillę żeby się nie spaliła? Mi coś nie wychodzi, zawsze albo przypalona albo niedosmażona...

02.09.2012 13:07
Krótko kilka minut zakładam, ze chyb po 5 z kazdej strony,ale dokladnie nie powiem ... jakoś tak na oko jak się zaczyna rumienić to jeszcze chwilka na mniejszym i obracam, możesz zawsze przykryć na chwilę , zetnie się nawet na wyłączonym palniku. Oczywiście ziemniaki gotuję wcześniej osobno, chodzi tylko o ścięcie jajek.


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem