2011/12/20
|
Bardzo dobre + (9) Dla mnie podobnie jak i dla większości uczestników najlepsze wino panelu. Można go długo oglądać, wąchać i smakować. Oko cieszy inetnsywnie purpurową, krwistą barwą i pięknymi nogami. W nosie to za co kocha się ripasso czyli intensywny owoc wędzonej śliwki, ale też nuty spoconego końskiego siodła, ściółki, żywicy - piękne:) w ustach rozpływa się słodyczą owocu śliwki, czereśni z nutami skóry, gorzkiej czekolady - całość pięknie skomponowana, daje nan języku miłe uczucie aksamitności. Pikanterii zmysłowym odczuciom dodała degustacja porównawcza w dwóch różnych klieliszkach - dla mnie zdecydowanie piękniej wino otworzyło się i zaprezentowało swoje bogactwo, ale też elegancję w kieliszku Eisch - polecam więc wino w tym kieliszku:) |
Dania kuchni orientalnej pikantne
Dania kuchni śródziemnomorskiej - mięsne
Dania kuchni włoskiej
Dziczyzna w suszonych owocach
Jagnięcina duszona
Jagnięcina grilowana
Jagnięcina pieczona
Kaczka wędzona
Królik pieczony
Mięsa czerwone - dania wykwintne
Mięsa czerwone w zalewach słodkich