2011/12/20
|
Dobre + (7) Wino ciekawe dla mnie bo nie do końca typowe sauvignon blanc. Począwszy od koloru jasnego złota, który ładnie prezentuje się w kieliszku. W zapachu poza charakterystycznym agrestem i trawą (ale w tle!) również lekkie nuty tostowe. W smaku dla mnie najpierw dojrzały rabarbar, a potem agrest ale też dojrzały! poziom goryczki podnosił się, ale łagodziła go nuta tostu z masłem:) Jednym słowem - ciekawe. A w związku z goryczką polecam bardziej do jedzenia niż na aperitif - chyba że ktoś lubi:) |
Cukinia zapiekana z kozim serem
Dania kuchni azjatyckiej
Dania kuchni chińskiej - ostre
Dania lekkie z mięs białych i warzyw
Krewetki
Owoce morza
Owoce morza świeże
Owoce morza w kremowych sosach
Papryka z serem feta
Risotto z delikatnymi jarzynami