Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

2013/02/16

Dobre (6)

Mnie to wino nie oczarowało. Barwa rubinowa z miedzianymi refleksami. W pierwszym nosie czarna porzeczka i jakby alkohol. W drugim nosie wiśnie z konfitury, albo wiśniówki. W smaku kwaśne wiśnie, papryka i smak surowego mięsa. Obstawiłem, że mogłoby pasować do baraniny. I to się potwierdziło, bo dostaliśmy do spróbowania znakomitą jagnięcinę zapieczoną w pierogu z serem i wino zgrało się z nią wspaniale. Dla mnie jest to idealne wino do baraniny, jagnięciny pod każdą postacią.

Baranina

Baranina gotowana

Jagnięcina

Jagnięcina duszona

Jagnięcina grilowana

Jagnięcina pieczona

Jagnięcina tłusta

Jagnięcina w ziołach

Jagnięcina ze szparagami i białym winem

Pieczeń jagnięca


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.