Klub Domu Wina zaprasza na kolejny Salon Degustacyjny Ogrody Wina, który odbędzie się 23 maja 2014 roku w plenerach parku Dworu Siera ków k. Krakowa. Nasi goście będą mieć oka zj ę do spróbowania ponad 150 win z 20 kra j ów Nowego i Starego Świata, łączni e z 5 kont ynentów. Honorowym uc zestni kiem s potkania będzie Javier Carrau z Bodegas Carrau, z Urugwaju.
Wstęp na Ogrody Wina jest płatny. W ramach opłaty oferujemy: – nielimitowane degustacje win, – kieliszek Spiegelau na własność, – udział w konkursach z nagrodami, – kolację w formie bufetu od godz. 19.00. Uwaga: Panie i panów prosimy o przybycie w kapeluszach lub innych nakryciach głowy.
Ceny - dla członków Klubu Domu Wina: 140 zł/osoby (1 osoba towarzysząca ma taką sama zniżkę) lub wymiana 2000 punktów klubowych - dla pozostałych uczestników: 200 zł/osoby
Master Classes – czyli kameralne warsztaty prowadzone równolegle do imprezy głównej są płatne dodatkowo. Ceny podane są w programie.
Rezerwacja Zgłoszenia udziału w imprezie oraz rezerwacji biletów można dokonać w Sklepach Domu Wina lub pod adresem email: rezerwacje@wine-service.pl W związku z ograniczoną ilością miejsc prosimy o potwierdzenie uczestnictwa do dnia 15 maja 2014
Program imprezy plenerowej oraz master classes 16.00 Powitanie uczestników oraz otwarcie degustacji plenerowych: win i alkoholi mocnych oraz warsztatów degustacyjnych: serów, czekolad i oliwy. 16.15 – 19.00 Degustacje master classes – (dodatkowa rejestracja i opłata) według programu:
16.15 – 17.15 Sala Biała Poznaj zapachy wina – warsztaty sensoryczne Prowadzenie: Réjane Bedos – Editions Jean Lenoir
16.30 – 17.30 Sala Żółta Najlepsze roczniki i najsłynniejsze kupaże. Degustacja wybranych szampanów z domu szampańskiego Philipponnat. Prowadzenie: Antoine de Boysson Koszt: 110 zł
16.30 – 17.30 Sala Złota Od win odmianowych do filozofii terroir – czyli nowa wizja win z Alzacji. Degustacja win premier i grand cru. Prowadzenie: Jean-Claude Rieflé – enolog i właściciel winnicy Koszt: 110 zł
17.00 – 18.00 Sala Czerwona Degustacja historycznych whisky z destylarni Tomatin. Prowadzenie: Scott Fraser – master distiller Koszt: 110 zł
17.30 – 18.30 Sala Biała Poznaj zapachy wina – warsztaty sensoryczne. Prowadzenie Réjane Bedos – Editions Jean Lenoir Koszt: 25 zł
18.00 – 19.00 Sala Złota Od furminta do esencji tokajskiej – degustacja foie gras oraz tokajów z winnic Andrássy. Prowadzenie: Enikő Király oraz László Majoros – enolog Koszt: 110 zł
18.00 – 19.00 Sala Żółta
Autorskie wina regionu Rioja – Bodegas Ramón Bilbao. Prowadzenie: Carlos Delage Estévez – enolog Koszt: 110 zł 18.15 Uhonorowanie gościa specjalnego Ogrodów Wina, Javiera Carrau z Bodegas Carrau (Urugwaj). 19.00 Wybór „Najlepszego wina wystawy” oraz „Najpiękniejszego kapelusza” – ogłoszenie wyników 19.15 – 21.30 Zakończenie wystawy i wspólna kolacja na dworskim tarasie. 21.30 Zakończenie imprezy.
Jak dojechać do Sierakowa? 1. Własnym samochodem. Z Krakowa ok. 22 km – parking bezpłatny. 2. Z centrum Krakowa korzystając z usług taxi Icar (około 70 zł za kurs). 3. Przejazdem zorganizowanym. Trasy: A. Trasa Wieliczka PKP – Dwór Sieraków Oznaczony autobus wahadłowy kursujący na trasie stacja PKP Wieliczka – Sieraków Dwór o godz. 15.30, 16.30, 17.30. Przystanek początkowy k. stacji paliwowej Lotos, k. Dworca PKP. Opłata w dwie strony: 10 zł. B. Trasa Kraków – Dwór Sieraków – Kraków Wyjazd z Krakowa godz. o 15.00 spod Domu Turysty przy ul. Kopernika. Opłata w dwie strony: 10 zł. C. Trasa: Wrocław – Katowice – Sieraków – Katowice – Wrocław – autobusem dalekobieżnym Wyjazd z Wrocławia o godz. 12.00 z parkingu przy Aquaparku, ul. Borowska 99 Wyjazd z Katowic o godz. 14.30 z parkingu przy stacji BP/McDonald's przy autostradzie A4, al. Górnośląska 40a. Opłata w obie strony z Wrocławia: 70 zł, z Katowic: 40 zł, z Krakowa: 10 zł. Wyjazd z Sierakowa po godzinie 21.30 Szczegóły dotyczące rezerwacji miejsc, godzin odjazdów oraz miejsc zbiórek są dostępne na: www.ogrodywina.domwina.pl
|