Dobór win do potraw - krótki przewodnik
Dobór win do potraw - krótki przewodnik
Ryby, drób i cielęcina
lubią tylko białe wina.
Zaś pod sarny, woły, wieprze
jest czerwone wino lepsze.
Frukty, deser i łakotki
lubią tylko wina słodkie.
A szampana - wie i kiep,
można podczas, po i przed.
Tak było dawniej... Dziś w dziedzinie doboru potraw do wina króluje anarchia. Przygotowaliśmy dla Was krótki, nie do końca konwencjonalny, przewodnik wprowadzający w dobór win do potraw.
Zapraszamy również do skorzystania z naszego Doboru win do potraw, opracowanego przez eksperta, Pana Tadeusza Kuncy, który tak pisze o sobie: ''Smakosz, znawca win, pasjonat i podróżnik. Miłośnik kulinarnych eksperymentów i łowca ciekawostek. Od ponad 20 lat we Francji, ale regularnie ścierający buty (i język!) na stołach Ameryki Południowej i Azji.''