Portal przeznaczony jest dla użytkowników pełnoletnich
Czy ukończyłeś już 18 lat?
Podręczny słownik terminów degustacyjnych
Podręczny słownik terminów degustacyjnych
Przedstawiamy kolejną część "Podręcznego słownika terminów degustacyjnych".
Co tydzień publikujemy hasła pomocne w opisywaniu wina.
Dla początkujących i dla przypomnienia.
Macie własne propozycje? Bardzo chętnie dodamy je do słownika!
H
Harmonijne Wino o wyważonych proporcjach, w pełni zintegrowane. Młode wino może być zrównoważone, choć nie jest jeszcze harmonijne.
J
Jabłkowe Kwaskowe jak zielone jabłko.
Jedwab Obok aksamitu najczęstszy metaforyczny odpowiednik faktury wina. Szczególnie jedwabiste są dojrzałe burgundy. Patrz atłas.
Jędrne Tak treściwe, często taniczne, że ma się wrażenie, że można je żuć.
* Terminy zaznaczone kursywą będą wyjaśnione w dalszych częściach Słownika.
Źródła:
www.neurosciencemarketing.com "Degustacja win", Michael Schuster, WIG-PRESS
|
Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.