Malvasia Malvazija Polesina 2010
|
Opis Typ wina: białe, wytrawne, intensywne i krągłe. Winnica: Polesina, zachodnia część Istrii, pomiędzy Buje, S. Lucija i Kontarini. Nota degustacyjna: Wino o barwie przyjemnej dla oka, lekko złociste z zielonkawymi iskrzącymi refleksami. Jest winem o dobrze zaokrąglonym i zdecydowanym smaku. Bogato rozwinięty i dobrze akcentowany owocowy aromat jest zdominowany przez dojrzałe jabłka, śliwki i morele. Sugestie potraw: Świetnie smakuje z wędzoną i białą rybą smażoną lub gotowaną, krabami, krewetkami, muszlami, szparagami a także z makaronami i sosami z śmietany. Polecane jest także do wędlin i serów, wieprzowiny i gotowanej wołowiny oraz do białego mięsa a w szczególności drobiu. Temperatura podania ... Typ wina: białe, wytrawne, intensywne i krągłe. Winnica: Polesina, zachodnia część Istrii, pomiędzy Buje, S. Lucija i Kontarini. Nota degustacyjna: Wino o barwie przyjemnej dla oka, lekko złociste z zielonkawymi iskrzącymi refleksami. Jest winem o dobrze zaokrąglonym i zdecydowanym smaku. Bogato rozwinięty i dobrze akcentowany owocowy aromat jest zdominowany przez dojrzałe jabłka, śliwki i morele. Sugestie potraw: Świetnie smakuje z wędzoną i białą rybą smażoną lub gotowaną, krabami, krewetkami, muszlami, szparagami a także z makaronami i sosami z śmietany. Polecane jest także do wędlin i serów, wieprzowiny i gotowanej wołowiny oraz do białego mięsa a w szczególności drobiu. Temperatura podania: 10-12°C |