Dodaj zdjęcie |
Opis Ta jest oddzielna dla każdej odmiany. Zbiór odbywa się ręcznie, do plastikowych skrzynek. Selekcja prowadzona jest zarówno podczas ręcznego zbioru jak też na taśmie w trakcie usuwania szypułek i miażdzenia owoców. Wino następnie przesyłane jest do cystern ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze, gdzie następuje maceracja i fermentacja alkoholowa. Następnie wino jest przeniesione do francuskich dębowych beczek w których następuje zakończenie fermentacji . Okres dojrzewania trwa około 2-6 miesięcy. Czas dojrzewania w beczce różni się od szczepu wina. Kolejnym etapem jest dobór i kupaż win w celu uzyskania idealnego połączenia. Po kondycjonowaniu, wino zostaje zabutelkowane i przeniesione do piwnicy gdzie przechodzi ... Ta jest oddzielna dla każdej odmiany. Zbiór odbywa się ręcznie, do plastikowych skrzynek. Selekcja prowadzona jest zarówno podczas ręcznego zbioru jak też na taśmie w trakcie usuwania szypułek i miażdzenia owoców. Wino następnie przesyłane jest do cystern ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze, gdzie następuje maceracja i fermentacja alkoholowa. Następnie wino jest przeniesione do francuskich dębowych beczek w których następuje zakończenie fermentacji . Okres dojrzewania trwa około 2-6 miesięcy. Czas dojrzewania w beczce różni się od szczepu wina. Kolejnym etapem jest dobór i kupaż win w celu uzyskania idealnego połączenia. Po kondycjonowaniu, wino zostaje zabutelkowane i przeniesione do piwnicy gdzie przechodzi kolejny etap ewolucji. |