Crianza, Arroyo, 2004
|
Opis To ciemnofioletowe wino o głębokim ciemnym aromacie dojrzewało przez 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, po których to wino przenoszono do wielkich beczek typu francuskiego o pojemności 20.000 litrów na dalsze 3 miesiące. Po kolejnym roku leżakowania w butelce wino trafiło na rynek. Dojrzewanie tej Crianzy dało wspaniały efekt - początkowo przyprawowy aromat rozwija się w stronę nut czerwonych i czarnych owoców. Wprawny nos wyczuje również akcenty skóry, toffi i kakao. Na języku wino jest aksamitne i eleganckie. Po chwili otwiera się cała paleta dojrzałych garbników, które świetnie współgrają z wyraźnym smakiem dojrzałej, czarnej porzeczki, jeżyny, a ... To ciemnofioletowe wino o głębokim ciemnym aromacie dojrzewało przez 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, po których to wino przenoszono do wielkich beczek typu francuskiego o pojemności 20.000 litrów na dalsze 3 miesiące. Po kolejnym roku leżakowania w butelce wino trafiło na rynek. Dojrzewanie tej Crianzy dało wspaniały efekt - początkowo przyprawowy aromat rozwija się w stronę nut czerwonych i czarnych owoców. Wprawny nos wyczuje również akcenty skóry, toffi i kakao. Na języku wino jest aksamitne i eleganckie. Po chwili otwiera się cała paleta dojrzałych garbników, które świetnie współgrają z wyraźnym smakiem dojrzałej, czarnej porzeczki, jeżyny, a także cynamonu, toffi, tytoniu i wspaniałym niuansem skóry. Polecamy pić je teraz i aż do 2010 roku. |