Dodaj zdjęcie |
Opis To przyjemnie perliste wino zachwyca swym stałym, nie ulatniającym się zbyt szybko aromatem. Wino dla każdego i na każdą okazję-jako Aperitìf lub do potraw. Pełne charakteru oraz bardzo przyjemne w podniebieniu. Przyjemność picia tego wina zawdzięczamy niezwykle niskiej zawartości cukrów, pozostałych po fermentacji, co powoduje możliwość długiego delektowania się nim, bez wrażenia sytości lub kwasowości, które hamują apetyt. Smak: Klasyczne Prosecco w wersji extra dry zawiera cukry resztkowe 7 g/l ... To przyjemnie perliste wino zachwyca swym stałym, nie ulatniającym się zbyt szybko aromatem. Wino dla każdego i na każdą okazję-jako Aperitìf lub do potraw. Pełne charakteru oraz bardzo przyjemne w podniebieniu. Przyjemność picia tego wina zawdzięczamy niezwykle niskiej zawartości cukrów, pozostałych po fermentacji, co powoduje możliwość długiego delektowania się nim, bez wrażenia sytości lub kwasowości, które hamują apetyt. Smak: Klasyczne Prosecco w wersji extra dry zawiera cukry resztkowe 7 g/l co pozwala wydobyć aromaty i smaki kwiatowe, “perlage bardzo drobny. Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do: 2 lat Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 2 lat. Typ winifikacji: Winogrona do sporządzenia bazy wina zbierane są lekko niedojrzałe, moszcz jest klarowany na zimno, następnie dodawane są drożdże, fermentacja odbywa się w temperaturze kontrolowanej 20 stopni C, po której baza jest filtrowana i rozpoczyna się “ prise de mousse” w autoklawie, dodawane są drożdże i wino pozostaje tam w temperaturze kontrolowane 20 stopni, po osiągnięciu 5 atmosfer wino jest schładzane poniżej 0 stopni C. Zawartość alkoholu: 11% vol. |