Dodaj zdjęcie |
Opis Rodzaj winorośli: Garganega Kolor: Jasny słomkowy, z zielonymi refleksami Bukiet: charakterystyczne aromaty świeżych skòrek jabłka. Pachnie dojrzałym, złotym jabłkiem z nutą świeżych owoców Smak: dobrze zrównoważony, prawidłowa kwasowość , posmak migdałów z łagodnym miękkim zakończeniem Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować od 1-1,5 roku. Wskazania: dania rybne, dania z makaronem, pasztety Serwować w temp. 10 º C Miejsce pochodzenia: Prowincja Verony pomiędzy Soave, , Colognola ai Colli e Monteforte d'Alpone; Rodzaj gruntu: gliniasty, wapienny na poziomie 150 m. n.p.m. Klimat: łagodny, umiarkowanych z opadami rocznymi na poziomie 700 e 900 mm głównie wiosną i jesienią. Wiek winorośli: 16 lat ... Rodzaj winorośli: Garganega Kolor: Jasny słomkowy, z zielonymi refleksami Bukiet: charakterystyczne aromaty świeżych skòrek jabłka. Pachnie dojrzałym, złotym jabłkiem z nutą świeżych owoców Smak: dobrze zrównoważony, prawidłowa kwasowość , posmak migdałów z łagodnym miękkim zakończeniem Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować od 1-1,5 roku. Wskazania: dania rybne, dania z makaronem, pasztety Serwować w temp. 10 º C Miejsce pochodzenia: Prowincja Verony pomiędzy Soave, , Colognola ai Colli e Monteforte d'Alpone; Rodzaj gruntu: gliniasty, wapienny na poziomie 150 m. n.p.m. Klimat: łagodny, umiarkowanych z opadami rocznymi na poziomie 700 e 900 mm głównie wiosną i jesienią. Wiek winorośli: 16 lat Zbiory: w ostatnim tygodniu września Wielkość produkcji: 80 hl/h Typ winifikacji: Winogrona delikatnie wyciskane, oddzielone od skórek, fermentacja w temperaturze kontrolowanej w kadzi ze stali szlachetnej.. Zawartość alkoholu: 11,5 % vol. |