Chardonnay, Chardonnay Veneto IGT, Tenuta San Giorgio, 2007
|
Opis Rodzaj winorośli: 100% Chardonnay Kolor: jasny słomkowy, z zielonymi refleksami Bukiet: bardzo delikatny, owocowy Smak: smak szeroki, bardzo harmonijny, przyjemne zakończenie Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować od 1-1,5 roku. Wskazania: jako aperitif, do zakąsek, dań rybnych, dań z makaronem Serwować w temp. 8-10º C Miejsce pochodzenia: Grave di Papadopoli, winorośla uprawiane na terenach pełnych kamieni na wysepce utworzonej z dwóch ramion rzeki Piave, która stworzyła optymalne warunki dla uprawy winogron na wysokości 35 m. n.p.m. Rodzaj gruntu: lekka, przepuszczalna, z dużą ilością kamieni Klimat: kontynentalny z dużymi różnicami temperatur pomiędzy dniem i nocą. Dobrze wentylowane latem i ... Rodzaj winorośli: 100% Chardonnay Kolor: jasny słomkowy, z zielonymi refleksami Bukiet: bardzo delikatny, owocowy Smak: smak szeroki, bardzo harmonijny, przyjemne zakończenie Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować od 1-1,5 roku. Wskazania: jako aperitif, do zakąsek, dań rybnych, dań z makaronem Serwować w temp. 8-10º C Miejsce pochodzenia: Grave di Papadopoli, winorośla uprawiane na terenach pełnych kamieni na wysepce utworzonej z dwóch ramion rzeki Piave, która stworzyła optymalne warunki dla uprawy winogron na wysokości 35 m. n.p.m. Rodzaj gruntu: lekka, przepuszczalna, z dużą ilością kamieni Klimat: kontynentalny z dużymi różnicami temperatur pomiędzy dniem i nocą. Dobrze wentylowane latem i niezbyt ostre warunki w trakcie zimy. Wiek winorośli: 14 lat Zbiory: Winogrona zbierane są w I dekadzie września. Wielkość produkcji: 65 hl/h Typ winifikacji: Szybka maceracja na zimno przez 12 godzin, następnie separacja skórek. Fermentacja moszczu w temperaturze kontrolowanej 17° C przez około 12-15 dni. Przechowywanie w kadzi ze stali szlachetnej Zawartość alkoholu: 12,5 % vol. |