Sangiovese Grosso, Rosso di Montalcino DOC, Casanova di Neri, 2006
|
Opis Rodzaj winorośli: Sangiovese Grosso z Montalcino Kolor: czerwony intensywny, Bukiet: czerwone owoce, szczególnie wiśnia, porzeczka, morwa, przyprawy, pieprz Smak: Bogata struktura, dobra harmonia pomiedzy taninami, kwasowościa i alkoholem Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować 5-8 lat. Wskazania: do czerwonego mięsa, baraniny, wieprzowiny, grzybów, dań jednogarnkowych, zup z fasoli Serwować w temp. 18º C Miejsce pochodzenia: winnice w Montalcino. Klimat: łagodny Zbiory: 3-9 września. Typ winifikacji: Maceracja 15 dni ze skórkami, Dalszy proces maceracji ma pozwolić na znalezienie właściwej struktury wina. Fermentacja odbywa się w temperaturze 28-30 stopni C. Dojrzewanie wina zachodzi w dębowych beczkach przez okres 7-8 miesięcy. Wielkość produkcji: 100 ... Rodzaj winorośli: Sangiovese Grosso z Montalcino Kolor: czerwony intensywny, Bukiet: czerwone owoce, szczególnie wiśnia, porzeczka, morwa, przyprawy, pieprz Smak: Bogata struktura, dobra harmonia pomiedzy taninami, kwasowościa i alkoholem Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować 5-8 lat. Wskazania: do czerwonego mięsa, baraniny, wieprzowiny, grzybów, dań jednogarnkowych, zup z fasoli Serwować w temp. 18º C Miejsce pochodzenia: winnice w Montalcino. Klimat: łagodny Zbiory: 3-9 września. Typ winifikacji: Maceracja 15 dni ze skórkami, Dalszy proces maceracji ma pozwolić na znalezienie właściwej struktury wina. Fermentacja odbywa się w temperaturze 28-30 stopni C. Dojrzewanie wina zachodzi w dębowych beczkach przez okres 7-8 miesięcy. Wielkość produkcji: 100.000 butelek Zawartość alkoholu: 13,5 % vol. |