Trebbiano d’Abruzzo, “Dama” DOC, Marramiero, 2007
|
Opis Majątek ziemski i piwnice ‘Marramiero‘ istnieją już od lat 60-tych. Po śmierci założyciela Dante Marramiero jego potomkowie podjęli się kontynuacją i realizacją filozofii uprawy winorośli w gospodarstwie. Ich zasługą jest między innymi przeprowadzenie modernizacji przedsiębiorstwa, które dzisiaj może pochwalić się jedną z najnowocześniejszych technologii winifikacji we Włoszech. Rodzaj winorośli: 100% Trebbiano d’Abruzzo Kolor: słomiana żòłć z zielonymi refleksami Bukiet: delikatny, przypomina zapach kwiatòw i owocòw Smak: przejemnie wytrawny i urzekający swą świeżością. Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 4 lat. Wskazania: doskonale towarzyszy daniom na bazie ryb i owocòw morza. Serwować w temp. 10-12º C Miejsce pochodzenia: winnice w ... Majątek ziemski i piwnice ‘Marramiero‘ istnieją już od lat 60-tych. Po śmierci założyciela Dante Marramiero jego potomkowie podjęli się kontynuacją i realizacją filozofii uprawy winorośli w gospodarstwie. Ich zasługą jest między innymi przeprowadzenie modernizacji przedsiębiorstwa, które dzisiaj może pochwalić się jedną z najnowocześniejszych technologii winifikacji we Włoszech. Rodzaj winorośli: 100% Trebbiano d’Abruzzo Kolor: słomiana żòłć z zielonymi refleksami Bukiet: delikatny, przypomina zapach kwiatòw i owocòw Smak: przejemnie wytrawny i urzekający swą świeżością. Jeśli przechowywane prawidłowo, może leżakować do 4 lat. Wskazania: doskonale towarzyszy daniom na bazie ryb i owocòw morza. Serwować w temp. 10-12º C Miejsce pochodzenia: winnice w Rosciano (Pescara); na wysokości 250 m n.p.m. Rodzaj gruntu:średnia rpzepuszczalność z tendencją do gliny Klimat: umiarkowany Wiek winorosśli:25-30 lat Zbiory: wrzesień Wielkość produkcji :Typ winifikacji: maceracja ze skòrkami przy temp. 10°C przez 24 godz. Fermentacja przy termo-kontroli przez 10-15 dni przy 12-22°C. Dojrzewa w kadziach ze stali szlachetnej oraz butelce przez 4-6 miesięcy przed przekazaniem na rynek. Zawartość alkoholu: 12 % vol. |